Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT au dispus ieri-seara trimiterea in judecata a 11 persoane, intr-un amplu dosar privind fraude cu carti de credit clonate. Invinuirile vizeaza savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, acces fara drept la un sistem informatic, punerea la dispozitie fara drept a unor date informatice, detinerea de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, dar si falsificarea unor instrumente de plata electronica si punerea in circulatie a acestora.
Sapte dintre invinuiti au fost deferiti justitiei in stare de arest preventiv. Este vorba despre Andrei Cercelaru, zis Rata, de 26 de ani, din Craiova, Eugen Stan, zis Kinder sau Randu, de 35 de ani, din Caracal-Olt, Leonard Vasile, zis Lony, de 29 de ani, din Craiova, Dragos Tiugan, de 32 de ani, din Craiova, Narcis Cita, de 31 de ani, din Craiova, Marian Badea, zis Pisic sau Masica, de 30 de ani, din Craiova, si Mihai-Traian Neacsu, de 23 de ani, din Bucuresti. Alti doi - Horia Sorin Hangu, de 34 de ani, din Craiova si Doru Stan, de 39 de ani, din Craiova - au fost trimisi in judecata in libertate.
Inca doi inculpati din acest dosar - Ion Catalin Vrancea, zis Iulica, de 30 de ani, din Craiova, Claudiu Naciu, zis Ciumac, de 34 de ani, din Craiova - au fost deferiti justitiei in lipsa, pentru infractiuni similare. Acestia sunt de negasit, pe numele lor fiind emise mandate europene de arestare si mandate de urmarire internationala.
Singurul care a mai fost cercetat si chiar condamnat pentru infractiuni informatice, primind insa doar o pedeapsa de numai patru luni de inchisoare cu suspendare, pentru care a intervenit reabilitarea, este Dragos Radu Tiugan.