- In noaptea de 30 spre 31 iulie a.c., politisti din cadrul Politiei orasului Negresti, judetul Vaslui, l-au identificat pe M. Ionel, de 31 ani, din comuna Vulturesti, care se deplasa cu un autoturism pe raza orasului Negresti avand o imbibatie alcoolica de 1,14 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la Spitalul orasului Negresti unde i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala in conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

- La data de 31 iulie a.c. politistii din Iasi au depistat un tanar de 21 de ani, din localitate, care avea asupra sa un pliculet care continea o substanta vegetala de culoare verde - oliv. Politistii i-au intocmit dosar penal conform Legii 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.

- In seara zilei de 31 iulie a.c. politistii din Bacau au depistat doi barbati care aveau in autoturismul cu care se deplasau doua arme de vanatoare, munitie confectionata artizanal si munitie de vanatoare, patru lanterne, dintre care doua prevazute cu dispozitive artizanale de prindere pe arma. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de braconaj la vanatoare in forma agravata, cercetarile fiind continuate de politistii Serviciului Arme Explozivi si Substante Periculoase Bacau.

- In aceeasi seara, politistii din Bacau au prins in flagrant un barbat in timp ce spargea geamul unui autoturism parcat pe o strada din localitate cu intentia de a sustrage bunuri din interior. Acesta este cercetat pentru tentativa la furt calificat.