Doi administratori ai unei firme din Botosani sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata dupa ce, spun politistii, ar fi tepuit o societate cu peste 200.000 de lei. "In luna februarie 2010, suspectii, in urma derularii unui contract de vanzare-cumparare de marfuri, au indus si mentinut in eroare partea vatamata, o societate comerciala, completand in fals si folosind in mod fraudulos bilete la ordin pe care le-au girat in favoarea unei banci, cauzand partii vatamate un prejudiciu de 281.000 de lei", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de Inspectoratul General al Politiei Romane. Cazul se afla in atentia Serviciului de Investigare a Fraudelor, dupa ce procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani au dispus inceperea urmaririi penale impotriva celor doi administratori, care sunt si asociati.
Potrivit anchetatorilor, suspectii mai fac obiectul unei anchete penale in care sunt cercetati pentru inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals dupa ce, anul trecut, ar fi tepuit mai multe firme si banci cu peste 2,2 milioane lei.
Atat procurorii, cat si politistii refuza sa faca publice numele suspectilor si denumirile firmelor implicate, cauza fiind in lucru.