Un iesean de 27 de ani a fost retinut pentru 24 de ore dupa ce, in noaptea de luni spre marti, a jefuit un bar din zona Garii Iasi si a lovit-o cu o bricheta tip pistolet pe gestionara localului.
"Prezenta de spirit a angajatei care, desi lovita si amenintata, a apasat butonul de panica, interventia rapida a politistilor si timpul de reactie a angajatilor firmei de paza au facut posibila prinderea in flagrant a infractorului. Suspectul a fost retinut pe baza de ordonanta", au declarat, marti, reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.
Potrivit politistilor, asupra tanarului au fost gasite bricheta tip pistolet, o pereche de manusi chirurgicale si un fes confectionat model cagula, care insa nu a fost folosit de acesta. Pe numele ieseanului a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de talharie.
Reprezentantii IPJ Iasi au precizat ca in lunile mai si iunie au fost efectuate controale in 214 sali de jocuri si baruri, in baza unui plan de actiune pentru prevenirea si combaterea infractiunilor de talharie. Cu ocazia verificarilor, peste 300 de angajati ai localurilor au fost instruiti cu privire la modul de reactie in cazul comiterii unor infractiuni.