DCNEWS: Secret periculos al masinilor. Titi Aur: Problema pe care nu o observa nimeni. Cum evitati dezastrul (Autoare: Cristina Scutaru)
Titi Aur, multiplul campion national de raliuri care a infiintat Scoala de Conducere Defensiva si Pilotaj Titi Aur, a explicat, la DC News, ce inseamna pericolul in ceea ce priveste masinile puternice.
- Mai avem o problema pe care nu o observa nimeni sau de care nimeni nu tine cont. Cresterea calitatii sau a performantei masinii este un mare pericol. Ma refer la faptul ca masinile sunt din ce in ce mai sigure, au tot felul de sisteme foarte bune, pneuri etc si sunt din ce in ce mai silentioase, motiv pentru care nu iti dau senzatia de viteza. Cand masina ajunge la o usoara limita, te pune singura pe drum, adica intra sistemele in actiune. Si atunci tu, nefiind suficient de pregatit la volan, nu rau-intentionat, nu teribilist, ai senzatia ca deja stapanesti masina si cresti viteza, cresti ritmul. Stai mai aproape de masina din fata, intri in depasiri riscante, mergi cu viteza mai mare in conditii improprii, a spus Titi Aur la DC News.
- Daca, pe timpuri, ai condus Dacia 1310 sau ARO, la 40 - 50 - 60 km/h aveai deja senzatia de viteza, acum aceasta limita de senzatie de viteza este dusa chiar la 120 km/h. O masina moderna, cu cat este mai buna, cu atat iti da senzatia de viteza mai mica si atunci esti tentat sa mergi mai tare. Fizica are o limita. Masina te ajuta pana la un moment dat. O masina bine dotata si cu multe sisteme te scoate dintr-o situatie daca ai trecut, fata de limita de siguranta maxima, cu 5 - 10 - 20%. Dar daca depasesti cu mai mult de atat, atunci dezastrul este foarte mare, a mai zis Titi Aur.

Urmariti aici un interviu foarte interesant:
https://www.dcnews.ro/secret-periculos-al-masinilor-titi-aur-problema-pe-care-nu-o-observa-nimeni-cum-evitati-dezastrul_633201.html
(Sursa: dcnews.ro)