Politistii de la Rutiera au intocmit, vineri si sambata, nu mai putin de cinci dosare penale pe numele tot atator soferi care s-au urcat la volan, desi consumasera bauturi alcoolice.
Stefan Criveanu, de 57 de ani, din Craiova, a fost depistat in localitatea doljeana Rast, vineri noapte, in timp ce conducea un Citroen, desi era baut. Politistii l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de... 1,47 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Alt sofer baut, Fanel Ivanus, de 43 de ani, din Dabuleni, care conducea o Dacie in localitate, a lovit si accidentat un biciclist care circula in aceeasi directie. Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta aratand o alcoolemie de 1,22 mg/l alcool pur in aerul expirat.
In aceeasi noapte, in jurul orei 3.00, politistii din Dabuleni au incercat sa opreasca pentru control un autoturism, insa soferul nu s-a conformat. Politistii l-au urmarit, iar dupa aproximativ doi kilometri soferul a fost oprit si imobilizat, fiind identificat in persoana lui Constantin Mihai, de 28 de ani, din Craiova. Oamenii legii au aflat motivul pentru care nu oprise cand l-au pus sa sufle in etilotest, aparatul indicand o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur in aerul exprimat.
Alti doi soferi, Leonica Pana, de 45 de ani, din Ghindeni, si Misu Ruxanda, de 52 de ani, din comuna Teasc, au fost depistati conducand bauti. Primul avea o alcoolemie de 0,53 ml/l alcool pur in aerul expirat, iar al doilea - de 0,52 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Toti cei cinci soferi s-au ales cu dosare penale pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice.
Recordul absolut al soferilor prinsi bauti la volan este detinut de Tudorel Adamescu, de 32 de ani, din localitatea doljeana Calarasi. Acesta a fost depistat in septembrie 2009 in timp ce conducea o Dacie avand o alcoolemie de... 2,56 la mie in aerul expirat!