STIRIPESURSE informeaza: Ai masina mai veche de 12 ani? Anul 2018 iti aduce o veste proasta: Noua lege privind ITP
Proprietarii de masini vechi primesc o veste proasta in 2018. O noua lege care ii va afecta pe toti a aparut in Monitorul Oficial, efectele acesteia intrand in vigoare pe 20 mai, potrivit bugetul.ro. La fiecare inspectie tehnica periodica (ITP), autoturismele vor trece sau nu de verificare in functie de gravitatea defectelor pe care le au, potrivit unui act normativ care a aparut recent in Monitorul Oficial. Mai exact, autovehiculele vor putea trece de inspectie cel mult cu defecte minore, iar daca va fi vorba de defecte mai grave, acestea vor trebui reparate in maximum 30 de zile. De asemenea, respectivul act normativ prevede ca automobilele mai vechi de 12 ani vor necesita anual ITP. In urma fiecarei verificari tehnice, autovehiculele vor trece de inspectie doar daca au, in cel mai rau caz, defecte mici. Mai precis, in cazul in care la inspectia tehnica periodica se constata doar deficiente minore, se considera ca inspectia a fost trecuta, iar vehiculul nu mai este supus din nou inspectiei.
Totusi, daca la verificari vor fi gasite defecte majore sau defecte periculoase, masinile nu vor trece de inspectie si proprietarii vor fi nevoiti sa le repare in cel mult 30 de zile.
- In cazul in care la inspectia tehnica periodica se constata deficiente majore, se considera ca inspectia nu a fost trecuta. Este necesara o noua inspectie a vehiculului in maximum 30 de zile de la inspectia initiala. In cazul in care la inspectia tehnica periodica se constata deficiente periculoase, se considera ca inspectia nu a fost trecuta. Este necesara o noua inspectie a vehiculului in maximum 30 de zile de la inspectia initiala, se arata in noua lege.

Sursa: stiripesurse.ro