AGERPRES informeaza: 2 tone de petarde si artificii, confiscate de politistii din Ilfov
2 tone de petarde si artificii fara documente de provenienta au fost descoperite si confiscate de politisti, intr-o actiune desfasurata in localitatile Dobroesti si Ganeasa, precum si in municipiul Bucuresti, de la trei barbati care ar fi comercializat ilegal articolele pirotehnice catre persoane neautorizate, a informat joi Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Ilfov.
- La data de 27 decembrie a.c., politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase Ilfov impreuna cu politisti din cadrul Politiei Oras Voluntari, au desfasurat o actiune privind respectarea normelor privitoare la comercializarea articolelor pirotehnice in baza planului de actiune FOC DE ARTIFICII 2017 in localitatile ilfovene Dobroesti si Ganeasa, precum si in municipiul Bucuresti, reiese dintr-un comunicat de presa transmis de IPJ Ilfov.
Conform acestuia, in urma actiunii, au fost depistati in flagrant delict trei barbati in timp ce ar fi incercat sa comercializeze ilegal 2.000 de kilograme de petarde si artificii catre persoane fizice neautorizate. Pe numele suspectilor au fost intocmite dosare penale, iar articolele pirotehnice descoperite au fost confiscate. De asemenea, au fost confiscati 2.400 de lei, bani ce ar fi reprezentat contravaloarea uneia dintre tranzactii. Cu ocazia activitatilor desfasurate, politistii au stabilit ca articolele pirotehnice ar fi fost procurate de la 2 societati de profil din judetele Constanta si Gorj, fata de care se fac verificari privind legalitatea acestor operatiuni. Politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea regimului materialelor explozive, potrivit comunicatului IPJ Ilfov.