4tuning.ro informeaza: Dupa ridicarea masinilor, MAI vine cu o alta bomba: interzicerea parcarii pe trotuar
Ministerul Afacerilor Interne doreste ca parcarea pe trotuar sa fie interzisa. Daca aceasta propunere va fi adoptata, prevederea care permite stationarea masinii pe trotuar daca pietonii au 1 metru la dispozitie va fi abrogata. Aceasta miscare vine la scurt timp dupa ce MAI a publicat proiectul de lege privind ridicarea masinilor. Ministerul Afacerilor Interne a dezvaluit printr-un comunicat de presa ca pregateste un nou proiect de lege de modificare a Codului Rutier prin care sa interzica parcarea masinilor pe trotuare.
Din cate se vede, institutia statului nu pierde vremea degeaba. Dupa ce tocmai a publicat proiectul de lege privind ridicarea masinilor, MAI revine cu o noua propunere, de aceasta data de modificare a Codului Rutier, care prevede ca parcarea pe trotuar sa fie interzisa.
MAI a facut totusi precizarea ca acest lucru va fi permis daca administratorul drumului va monta marcaje speciale prin care parcarea sa fie permisa pe anumite portiuni ale trotuarelor.
In comunicatul de presa se arata ca singura exceptie va fi aceea in care administratorul drumului public poate permite, cu avizul politiei rutiere, oprirea sau stationarea, partiala sau toata, a vehiculelor pe anumite zone ale trotuarelor, marcate si semnalizate in mod corespunzator.
In urma acestei propuneri, Ministerul Afacerilor Interne doreste abrogarea prevederii care permite stationarea autovehiculului pe trotuar, atunci cand latimea minima lasat la dispozitia pietonilor este de cel putin 1 metru.
4tuning.ro apreciaza ca de multe ori, aceasta prevedere a permis savarsirea unor abuzuri si desconsiderarea dreptului pietonilor la conditii civilizate de deplasare pe drumul public.
Noi suntem de parere ca este total gresit proiectul de a abroga prevederea care permite stationarea autovehiculului pe trotuar, atunci cand latimea minima lasata la dispozitia pietonilor este de cel putin 1 metru. Aceasta intentie a fost mediatizata in ultima vreme pe site-ul HotNews. Daca se va aplica aceasta interdictie, parcarea in Bucuresti va deveni practic aproape imposibila.