informatiiprofesionale.ro: Modalitati de a-ti redobandi permisul de conducere suspendat
In cazul in care va aflati printre persoanele care au ramas fara permis de conducere pe o perioada de 30-90 de zile, va voi explica in ce fel il puteti recupera. Nu este suficient sa platiti amenda sau sa inmaneti polita RCA celui accidentat, mai exista o serie de formalitati.Mai jos voi prezenta cateva etape care trebuie urmate pentru a va redobandi permisul.
Pasi de urmat pentru redobandirea permisului:
- Ramaneti calmi!
- Durata suspendarii : 30 , 60 sau 90 de zile. La acestea se adauga dovada de conducere de 15 zile ce va este eliberata pe loc. Pe scurt, daca ati primit suspendare de 30 zile si dovada de conducere de 15 va veti redobandi permisul abia dupa 45 de zile.
- Intervalul poate fi redus cu 30 zile daca: suspendarea este de 60 sau 90 de zile; nu sunteti incepator (aveti un an vechime); in ultimii 3 ani nu v-a mai fost suspendat; in ultimii 2 ani nu ati avut abateri de circulatie;
- Se rezolva cu admiterea unui examen ce dureaza 20 de minute, la care trebuie sa aveti minim 13 intrebari corecte din 15. Nesustinerea acestuia prelungeste perioada cu inca 30 de zile, dupa care va puteti ridica permisul fara examen. Acesta se poate sustine saptamanal si este gratuit ( include, totusi, costuri de inchiriere a salii).
- Pentru sustinerea examenului, trebuie sa va programati numai dupa expirarea dovezii (atentie, nu o pierdeti!) .
- Dupa admiterea examenului, in cazul in care va incadrati in categoria cu reducerea duratei de 30 de zile, veti avea nevoie de urmatoarele documente: copie dovada conducere, copie carte de identitate, copie proces verbal ( cu valoarea amenzii), copie dovada cu platirea amenzii, cerere tip de reducere a suspendarii.
- Aceste documente se depun la politia judetului in care ati avut accidentul. Analiza acestor documente dureaza, in functie de noroc, maxim o luna, iar rezultatul se transmite prin calculator in judetul dumneavoastra.
- In final, la expirarea celor 30 de zile, va ridicati permisul numai cu dovada de conducere si cartea de identitate.
- Atentie! Daca in urmatoarele 6 luni de la redobandire vi se mai suspenda permisul, vi se vor mai aduaga 30 de zile la suspendare, fara drept de reducere.
Va urez mult succes in redobandirea Permisului de Conducere.