stirileprotv.ro:Cosmarul romanilor nevoiti sa demonstreze ca si-au platit amenzile rutiere, aproape de final. Solutia gasita de autoritati
Era si timpul, dupa ce zeci de mii de romani s-au trezit ca vor fi executati silit sau au pierdut ore importante pe la ghisee.
Remus Bastea spune despre el ca a facut carare intre banci, Directia de taxe si impozite si domiciliu ca sa demonstreze ca de fapt a platit pentru greseala din trafic.
Remus Bastea: ''Am facut 8 drumuri. Prima data la Directie, apoi acasa, apoi iar la Directie, la banca, iar la Directie, o nebunie''.
3500 de astfel de situatii au fost inregistrate in 2014 doar la Directia taxe si impozite, Sector 2, adica 3500 de persoane care au fost executate silit, chit ca au achitat amenzile de circulatie, doar ca au facut-o in alta localitate, nu in cea de domiciliu.
Asta se intampla pentru ca intre institutiile statului nu exista niciun fel de comunicare. Totul ar trebui sa se schimbe odata ce noul sistem va fi implementat.
Vom avea o platforma online pentru plata amenzilor rutiere, cu un singur cont la nivel national, unde cel amendat trebuie sa puna banii indiferent de modalitatea de plata: pe internet, numerar la ghiseu sau prin banca. Banii vor ajunge la Ministerul de Finante. Acest site va putea fi accesat de cei penalizati sau de autoritatati, ca sa verifice daca amenda a fost inregistrata sau nu.
Sistemul unic ar trebui sa lege toate cele 3500 de unitati administrative.
Initiativa este deocamdata in stadiul de proiect.