Un tanar aflat la inchisoare pentru furt calificat mai facea, cand si cand, un ban prin metoda "accidentul". In aceasta vara, mai precis in luna iunie, a format insa, din greseala, numarul unei sectii de politie si s-a dat de gol.
Tanarul suna la numere alese la intamplare, pretindea ca este procuror sau avocat, si ii spunea interlocutorului ca fiul acestuia a provocat un accident si are nevoie urgent de o suma mare de bani pentru a musamaliza cazul.
Doar ca vineri noapte a format, fara sa stie, numarul de la sectia 4 de politie. Ofiterul de serviciu "a acceptat" sa se intalneasca cu "secretara" asa-zisului magistrat si sa-i dea banii. Flagrantul a dovedit ca "secretara" era de fapt mama celui incarcerat.
Telefonul de la sectie a sunat dimineata la ora doua si 30 de minute. Tanarul detinut spera ca ii va raspunde cineva abia trezit din somn, care se va speria foarte tare cand va afla ca fiul sau a provocat un accident si va fi dispus sa ii dea 5.000 de lei unui intermediar. Cand colo, la celalalt capat al firului s-a aflat un politist. Acesta si-a dat repede sema despre ce este vorba, dar a intrat in joc si s-a declarat gata sa se intalneasca imediat cu intemediarul.
Emilia Mihai, purtator de cuvant Politia Capitalei: "A avut ghinionul sa sune la sectia de politie, iar polistii au prins-o in flagrant pe femeia de 44 de ani, care ar fi avut titlul de secretara ce urma sa ridice o suma de bani."
Femeia a fost retinuta si dusa la sectie, unde s-a descoperit ca este mama celui care a sunat.
Adrian Robert Nanut, avocat: "Clienta mea si-a rezervat dreptul de a nu da nici o declaratie, a primit ordonanta de retinere 24 de ore, urmeaza sa mergem la Parchet pentru a fi audiata. Ramane sa stabileasca instanta de judecata in principal deca va fi gasita vinovata, iar daca va fi gasita vinovata risca o pedeapsa cu inchisoarea."
Se pare ca cei doi, mama si fiu, au avut cel putin o tentativa similara zilele trecute, asa ca politistii ii roaga pe toti cei care au fost inselati sa depuna plangere.
In ultimii ani, sute de oameni au fost pacaliti astfel.
Emilia Mihai, purtator de cuvant Politia Capitalei: "In momentul in care sunteti apelati si va spune cineva ca o persoana, o ruda, un prieten, este implicat intr-un accident rutier si va solicita bani, in primul rand sa luati legatura cu persoana respectiva, sa nu depuneti nici un fel de suma de bani in conturile specificate."
Chiar si sotia lui Alexandru Arsinel a primit vara trecuta un telefon similar dar a contactat imediat autoritatile.
Emilia Mihai, purtator de cuvant Politia Capitalei: "Din verificarile efectuate de politistii de la Sectia 4 se pare ca ar mai fi probat o tentativa de inselaciune de zilele trecute. Politistii urmeaza sa stabileasca activitatea grupului infractional."