Lucian Dinita, Seful Politiei Rutiere, a vorbit in aceasta seara, la B1TV, la Breaking News, despre pericolele conducerii sub influenta bauturilor alcoolice.
"Apropo de Germania, eram la Munchen si cautam o adresa. Dupa o jumatate de ora, am fost oprit de un echipaj de politie si mi s-a spus ca pe sistemele video apaream ca ne invartim de multa vreme, avand si numar romanesc (la masina). Apropo de pandari, v-as da cateva exemple: daca exista o supraveghere video in Bistrita Nasaud, cand s-a petrecut acel accident cumplit, cu camionul cu lemne care s-a rasturnat, nu s-ar fi intamplat acel accident si nici cele 2 accidente de azi-noapte. Sunt evenimente rutiere, pe care societatea le acuza si spune: "De ce nu era politia rutiera acolo?", a spus Lucian Dinita, seful Politiei Rutiere, la B1TV. In opinia sa, bautura este principala cauza a pericolelor rutiere care se intampla in Romania.
"Este o chestiune de cultura si fata de societate! Neamtul stie ca trebuie sa bea doar un pahar de bere, atunci cand e la volan. Romanul nu tione cont de acest lucru!", a spus artistul Mihai Constantinescu, invitat la B1TV.
"In Germania, nu exista pandari! Pe mine nu m-a oprit niciodata politia, dar iti vine acasa amenda! Ai gresit, trebuie sa platesti", a precizat cantareata Stela Enache.


Omul Lucian Dinita

Comisar sef de politie
Director - Directia Rutiera
Data si locul nasterii: 13.09.1963 Bucuresti, Romania
Starea civila
Casatorit, doi copii
Studii
2002
Absolvent al cursului postuniversitar Management Politienesc - Centrul de Studii Postuniversitare Bucuresti;
1990 - 1991
Absolvent al cursului de pregatire si formare a ofiterilor de politie, specialitatea politie rutiera - Centrul de Studii Postuniversitare Bucuresti
1988
Absolvent al Facultatii de Mecanica si Ingineria Proceselor Chimice - Institutul Politehnic Bucuresti