gq.ro : 10 motive pentru a renunta la masina
Nu stim daca esti genul care vrea sa salveze planeta sau daca te-ai gandit macar o data in viata ca mai exista si alte mijloace de deplasare in afara de masina. Dar iti vom da cateva motive numai bune pentru a lua in considerarea abandonarea masinii, fie si pe termen scurt.
Te-ai gandit vreodata si la dezavantajele condusului unei masini? In afara de pretul benzinei si traficul infernal? Cel mai probabil, nu. Noi am gasit cateva motive care te pot determina sa ai dubii in ceea ce priveste statutul tau de sofer.

1. Daca planuiesti impreuna cu gasca de prieteni sa spargeti o banca, tu, soferul, vei pierde toata distractia.

2. Nu trebuie sa-ti spunem noi ca nu poti sa bei daca te urci la volan, asa ca, ori petreci toata noaptea cu o amarata de bere fara alcool in fata, ori ziua urmatoare va trebui sa iesi din casa, sa mergi prin soare mahmur pentru a incerca sa-ti recuperezi masina pe care ai lasat-o parcata intr-un loc pe care probabil nici nu ti-l mai amintesti.

3. Si pentru ca tot am pomenit de alcool: in ce parte a limuzinei preferi sa stai? La volan sau in spate, cu modele semidezbracate, in timp ce bei sampanie? (Da, recunoastem, am vuzut cam multe filme americane in ultima vreme)

4. Ok, nu iti permiti sa te plimbi cu limuzina, am inteles, dar in ce parte a taxiului preferi sa stai? In fata, la volan, sau in spate cu o domnisoara atractiva langa tine?

5. Bine, stim, cine isi mai permite sa mearga cu taxiul in zilele noastre? Dar spune-mi, in ce parte a masinii furate preferi sa stai? In fata, trecand pe rosu la semafoare, in timp ce te urmareste politia cu sirenele la maximum, iar partenerii tai tipa la tine, sau preferi sa stai in spate si sa numeri banii? (da, tot filmele americane-s de vina)

6. In plus: in timp ce conduci nu poti sa citesti si nici sa dormi, iar calatoriile devin foarte plictisitoare, mai ales daca mai dai si peste blocaje in trafic.

7. Condusul nu este atat de distractiv precum pare in jocurile video.

8. De cele mai multe ori, o persoana aflata la volan scoate ce-i mai rau din ea. Si tu esti un gentleman, nu ai vrea sa fii prins injurand in trafic precum cel mai mare derbedeu, nu-i asa?

9. Daca te apuci sa claxonezi isteric in trafic, nu rezolvi nimic. Este dovedit stiintific faptul ca singura utilitate a claxonului este sa fac zgomot. Atat.

10. Cu totii avem impresia ca noi conducem mai bine decat ceilalti, dar haide sa fim seriosi: greseli in trafic facem cu totii.