petruandrei.wordpress.com: Politistii de la rutiera vor ca amenzile sa creasca pana la 7.500 lei.In strainatate exista amenzi de pana la 2000 euro. Dar salariul minium este de 1200 euro.
Politistii rutieri ai Romaniei s-au gandit sa aplice si ei amenzile de afara,la salariile noastre de mizerie. Cum sa platesti amenda de 1700 euro,cand salariul minim este de 700 lei?
In plus amenzile neplatite pot duce la suspendarea permisului. Sa zicem ca un sofer nu avea centura pusa.El nu isi plateste amenda.Ce legatura are centura cu prefectura? Cum sa-i suspenzi permisul pentru asta? Sau altul nu a folosit faza mica pe DN1?
Rutieristii astia vor amenzi de pana la 7500 lei daca s-a depasit viteza cu peste 60 km/h. Probabil la fel ar fi si daca treci pe galben care intre timp s-a facut rosu.
Sa dau un exemplu care ma irita. La iesire din Ploiesti spre Tatarani exista doua benzi pe sens. Rutieristii au pus indicatoare de restrictionare a vitezei. Desi sunt doua benzi de mers pe sens, unde poti sa mergi cu 200 km.h, un indicator arata 50 km/h. Apoi viteza se reduce la 30 km/h, ca sunt treceri de pieton. Pai, daca pui la doua benzi de mers 30 km/h,nu esti dus cu capul? Acolo, daca mergi cu 90 km/h, care inseamna cu 60 km in plus peste 30 km/h inseamna 7500 lei amenda? Noi suntem boi ca mai platim taxe si impozite in tara asta rutierista, plina de politicieni rutieristi, care vor vota acest proiect de lege facut de niste retardati, pentru ca vor bani mai multi la buget, iar politia trebuie sa se imbogateasca,sa isi faca sedii noi, sa cumpere masini Logan dotate de 100.000 euro.
O politista mergea cu portiera spate dreapta deschisa. La semafor, un taximetrist a coborat din masina si i-a inchis politistei portiera. Nu ar fi meritat si ea amenda pentru asta? Exista indicator pe bord care ii spunea ca are o usa deschisa, dar ea nu se uita la indicatoarele de pe bord.
Politicieni, daca veti vota acest proiect de lege, sunteti mai retardati decat politistii de la rutiera.
PS: Masinile mele bengoase nu pot sa mearga cu 30-50 km/h ca se ineaca, mai ales la doua benzi pe sens.
PPS: Mi-am amintit: cineva mi-a povestit ca mergea cu 50 km/h in Tatarani, la doua benzi, radarul era pozitionat la indicatorul de 30 km/h si l-a amendat pentru depasirea vitezei legale cu 20 km.h. Pai mai bine o lua pe jos. putem sa alergam cu 30 km/h, avem si doua benzi de alergat, uraaaa!
Conform noului proiect de lege al rutieristilor, amenda cea mai mica este de aproape 1500 lei si cea mai mare de 7500 lei.
Daca alergam in Tatarani pe jos cu 41 km/h (presupunand ca suntem mai atleti) suntem amendati in dreptul indicatorului de 30 km/h? Nu, baaa,ca nu suntem motoare, avem inimi si muschi. Nici biciclistii ce merg cu peste 40 km/h in dreptul indicatorului de 30 km/h de la doua benzi nu sunt amendati.