De-a lungul ultimelor zile v-am mai prezentat cateva informatii despre aceasta noua lege. Iata ca revenim cu informatii noi de maxim interes.
Dupa cum probabil deja stiti, din luna ianuarie a anului viitor veti avea nevoie de un permis pentru conducerea unui moped. Legea a fost aprobata de catre Senat si urmeaza sa fie pusa in aplicare.
De retinut e ca aceasta lege circula de prin 2010 insa de fiecare data a fost amanata. In plus, limita de varsta va fi ridicata. Persoanele care vor dori sa conduca un moped din clasa A2 va trebui sa aiba o experienta de conducere de doi ani si o varsta minima de 20 de ani. In cazul mopedelor din clasa A, doritorii vor trebui sa aiba o varsta minima de 24 de ani. Adolescentii de minim 16 ani vor putea conduce mopede din clasa AM, A1 si B1. Toate acestea se intampla din cauza incidentelor rutiere din ultimii doi ani. Astfel, in toata aceasta perioada au avut loc peste 5000 de incidente rutiere produse de conducatorii de mopede. Mai multe detalii gasiti in materialul video postat pe www.masini.ro