Gandul.info : Ucigasul preotului din Focsani a fost prins

Barbatul are 30 de ani. Agresorul s-a apropiat de preot, cerandu-i sa-i explice cateva citate din Biblie si l-a injunghiat
Ucigasul preotului din Focsani a fost prins in apartamentul sau, potrivit presedintelui CJ Vrancea, Marian Oprisan. Barbatul, in varsta de 30 de ani, se numeste Puscoiu Florin si locuieste in cartierul Sud din Focsani. In acest moment a fost retinut la IPJ Vrancea.
Un preot a fost injunghiat in piept, intr-o biserica din centrul orasului Focsani, de un barbat, care i-a cerut sa ii explice cateva citate din Biblie. Agresorul a fugit de la locul faptei.
UPDATE 14:01 Se pare ca atacatorul ar fi cerut si altor doi preoti din Focsani sa interpreteze aceleasi pasaje din Biblie, dar ca el a fost refuzat. Pasajele biblice se refereau la razbunare si la pacate.
UPDATE 13:28 Seful Serviciului Omoruri din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) si un ofiter specialist, din dispozitia sefului Politiei Romane, Petre Toba, s-au deplasat, in regim de urgenta in Focsani, pentru a ajuta la ancheta privind uciderea preotului Tudorel Marin, injunghiat mortal in biserica, informeaza Mediafax.
"Din dispozitia sefului Politiei Romane, chestor principal de politie Petre Toba, ofiteri specialisti din cadrul Serviciul Omoruri-Directia de Investigatii Criminale- IGPR se deplaseaza, in regim de urgenta, in municipiul Focsani. Specialistii IGPR vor acorda sprijin de specialitate colegilor de la IPJ Vrancea pentru valorificarea urmelor ridicate de la fata locului, in vederea identificarii principalului suspect in cazul omorului petrecut in cursul acestei zile", precizeaza Politia Romana.
De asemenea, ofiterii vor acorda sprijin procurorului criminalist care coordoneaza ancheta.
"La Focsani se deplaseaza seful Serviciului Omoruri din cadrul Directiei Investigatii Criminale - IGPR si un ofiter specialist din cadrul aceluiasi serviciu", arata sursa citata.
UPDATE 13:15 Preotul ucis este socrul liderului sindical Vasile Marica.
UPDATE 13:14 Atacatorul este cautat atat in Focsani, cat si in celelalte orase din jur.
UPDATE 13:12 Trenul in care s-ar putea afla atacatorul a ajuns in Capitala. Un alt tren a plecat din Focsani, in jurul orei crimei, catre Galati.
UPDATE 13:10 "Va pot confirma faptul ca arma acestui nefericit eveniment este in posesia noastra. Este un obiect taietor", a explicat Bogdan Toader, purtatorul de cuvant al IPJ Vrancea. Acesta nu a dorit sa ofere informatii suplimentare despre arma crimei si despre identitatea atacatorului.
UPDATE 13:09 Trupul neinsufletit al preotului este scos din biserica de catre medicii legisti.
UPDATE 13:06 Barbatul care a injunghiat preotul din Focsani este inalt, in varsta de 30 -40 de ani si este imbracat in negru.
UPDATE 13:02 Reprezentantii Politiei Transporturilor Feroviare din Gara de Nord tin legatura cu politistii de la IPJ Focsani. Ei au primit semnalmentele atacatorului si incearca sa il prinda in cazul in care el se afla intr-un tren care trebuie sa ajunga in urmatoarele minute in Capitala.
UPDATE 13:00 Se pare ca atacatorul a uitat in biserica foile cu fragmente din Biblie pe care le aratase preotului.
UPDATE 12:59 Cutitul cu care a fost atacat preotul a fost recuperat de criminalisti care urmeaza sa prevaleze probe ADN, informeaza Mediafax.
UPDATE 12:49 Atat sotia preotului, cat si fiica acestuia au avut nevoie de ingrijiri.
UPDATE 12:47 Biserica in care a avut loc crima se afla in Piata Unirii din centrul orasului Focsani.
UPDATE 12:32 Se pare ca preotul a murit dupa ce a fost injunghiat in zona inimii.
UPDATE 12:26 "Este un soc pentru noi. Sistemul de siguranta al cetateanului trebuie regandit", a declarat Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, prezent, in momentul de fata, la locul unde a avut loc incidentul.
Oprisan considera ca trebuie facute diferite modificari la nivelul sistemului de sanatate pentru persoanele cu probleme psihice. "Este opera unui nebun pentru ca nu pot sa o caracterizez altfel", a mai adaugat presedintele CJ Vrancea.
"Fortele de ordine erau la prefectura, prin parc. El a avut timpul necesar sa dispara, cel mai probabil, in zona garii", a mai explicat Oprisan modalitatea in care a reusit atacatorul sa scape.
UPDATE 12:25 Circa 200 de persoane s-au adunat in apropierea bisericii.
UPDATE 12:24 Fortele de ordine au organizat mai multe filtre pentru prinderea atacatorului.
UPDATE 12:20 Zona a fost securizata. La fata locului sunt prezenti politisti, jandarmi si criminalisti.
UPDATE 11.45 Victima avea 69 de ani si doi copii.
UPDATE 11.40 Moartea preotului Tudor Marin a fost confirmata de IPJ Vrancea. Politistii au informatii referitoare la ucigas si sunt pe urmele lui.
UPDATE 11.30 Conform primelor informatii, parintele Tudor Marin a fost gasit de femeia de serviciu a bisericii, iar atacatorul era imbracat in negru si a fugit in zona garii din Focsani.
UPDATE 11.15 Preotul atacat se numeste Tudor Marin, paroh la biserica Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, din centrul orasului Focsani.
UPDATE 11.07 Potrivit unui medic de la serviciul de ambulanta Vrancea, preotul ar fi decedat. Informatia nu a fost anuntata, insa, in mod oficial.