Descindere ieri-dimineata in Drobeta Turnu Severin, unde cadre specializate de la SCCO Mehedinti si DPIR au perchezitionat simultan patru locatii pentru identificarea a 12 persoane, suspectate ca se ocupa cu traficul de persoane si prostitutia in Franta. In sprijinul anchetatorilor romani au venit si ofiteri din Paris. Pana la pranz fusesera aduse la IPJ Mehedinti 12 persoane, dintre care cinci aveau mandate europene de arestare.
Mascatii i-au saltat pe suspecti, printre ei si femei, toti fiind banuiti de constituirea unui grup care se ocupa cu traficul si obligarea la prostitutie a tinerelor, in mai multe locatii din Franta.
Din primele informatii se banuieste ca sunt implicate si persoane din Franta, insa pana la aceasta ora nu au fost identificate.
Locatarii blocului in care se intalneau suspectii spun ca in apartamentul acestora se intampla de mult timp lucruri dubioase, dar nimeni nu vrea sa vorbeasca.
"Nu stiu cu ce se ocupa, dar nici unul dintre ei nu are loc de munca si se imbraca numai in haine scumpe, au masini. Toata noaptea se aude muzica acolo la ei, intra fete, baieti in apartamentul ala, dar nu pot sa spun eu cu ce se ocupa. Am vazut ca au venit mascatii, politia, si i-au luat pe care i-au gasit", a spus o vecina.
Ancheta este in desfasurare, iar cazul va fi preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Mehedinti.