Un barbat din comuna gorjeana Èšantareni a fost amendat de politie dupa ce a lipit patru afise electorale cu primarita localitatii, Maria Vasilescu, pe geamurile Scolii din satul Chiciora. Politia a fost sesizata de unul din profesorii de la Scoala din Chiciora care a observat ca au fost lipite un numar de patru afise electorale electorale in unitatea de invatamant.
"Urmare a verificarilor efectuate, politistii au constatat ca mijloacele propaganda electorala au fost afisate in seara zilei de 15 mai, de catre un cetatean de 66 de ani, din comuna Tantareni, in alte locuri decat cele stabilite prin hotararea consiliului local si fara ca acesta sa aiba acordul administratorului unitatii scolare. Pentru ca nu a respectat prevederile legale, a fost sanctionat de catre politisti, cu amenda in cuantum de 1.000 de lei", a declarat Daniel Tica, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj.
Primarita comunei Tantareni, Maria Vasilescu, candidat USL la un nou mandat, a declarat ca batranul care a lipit afisele va contesta amenda primita de la politisti: "Nu a fost vorba despre nici un incident electoral pentru ca persoana respectiva nu a gresit nimic. Omul a pus afisele pe geamurile scolii, in seara aceea ploua puternic si acolo a putut sa le lipeasca. Primaria, prin dispozitia primarului, a dat voie ca afisele electorale sa fie lipite pe scoala. Eu sunt administratorul acelui loc, al scolii, eu i-am dat voie sa lipeasca afise acolo. Si nu doar afisele mele, pot sa lipeasca si ceilalti candidati. Nu avem aviziere, suntem saraci. Erau pe geamuri, in afara, nu in scoala. Daca persoana respectiva a fost amendata, amenda va fi contestata. Cu siguranta. Nu trebuia amendat. Politistii nu au vazut unde erau lipite afisele? Cel care a anuntat politia este de la PD-L", a mentionat primarita Maria Vasilescu.