Socrul unui politist craiovean de la Crima Organizata a ajuns in spatele gratiilor sub acuzatia de trafic de influenta, dupa ce ar fi primit echivalentul a aproape 4.000 de euro pentru a "aranja" admiterea unui doljean la Scoala de Politie.
Politistii doljeni de la Directia Generala Anticoruptie (DGA), lucrand sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj si cu sprijinul logistic al SRI, l-au incatusat ieri pe craioveanul Nicolae Suleapa, socrul politistului Lepadatescu de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Craiova. Pe numele lui Suleapa a fost intocmit un dosar privind savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Potrivit documentelor de la dosar, invinuitul ar fi incasat anul trecut nu mai putin de 11.000 de lei de la un barbat din Bailesti, caruia i-ar fi promis ca ii "aranjeaza" sa fie admis la o scoala de agenti apartinand Ministerului de Interne. Cum zilele treceau, iar promisiunea nu se implinea, barbatul a mers la Parchet si la Politie pentru a-l denunta pe cel care-i luase banii.
Zilele trecute, Suleapa a discutat din nou cu tanarul dornic sa ajunga agent si i-a spus ca au inceput inscrierile la Scoala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare de la Targu Ocna, iar daca e interesat sa ajunga acolo, atunci sa vina cu restul de bani. "Pretul" stabilit initial pentru aranjarea admiterii la aceasta scoala era de 4.000 de euro, asa ca trebuia achitata si diferenta, pe langa banii dati anul trecut.
Ieri-dimineata, "clientul" s-a intalnit cu socrul politistului si i-a dat 5.000 de lei pentru serviciul promis. Banii erau insa marcati, Nicolae Suleapa fiind prins in flagrant chiar in fata spalatoriei pe care o detine vizavi de fabrica Pan Group din Craiovita Noua. Politistii de la DGA l-au prezentat la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj in fata unui procuror, care, dupa ce l-a audiat, a semnat o ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Oamenii legii banuiesc ca si alte persoane au apelat la "serviciile" lui Suleapa, asa ca asteapta la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj sau la sediul din strada Amaradia al DGA Dolj si alte eventuale victime care i-ar fi dat acestuia bani pentru diferite "aranjamente".
Adrian Dinu