B365.realitatea.net : Cum sa eviti aglomeratia din Bucuresti cand pleci in vacanta de 1 Mai. VEZI RUTE OCOLITOARE

In acest sfarsit de saptamana, foarte multi bucuresteni sunt tentati sa iasa din Capitala, in minivacanta de 1 Mai. Politistii rutieri recomanda conducatorilor auto sa tina cont de cateva sfaturi pentru a ajunge cat mai repede la diferite destinatii, indiferent de conditii si distanta.
Pentru evitarea neplacerilor cauzate de traficul aglomerat, politistii rutieri recomanda soferilor:
- atunci cand doresc sa traverseze o intersectie la culoarea verde a semaforului electric, dar este evident ca nu vor reusi din cauza coloanei de autovehicule, sa ramana pe loc si sa astepte eliberarea intersectiei chiar daca intre timp se va derula inca un ciclu semaforic; procedand astfel vor permite deplasarea celor care ruleaza pe drumul transversal;
- sa nu depaseasca coloana de autovehicule oprite la semafor si sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera;
- sa nu opreasca autovehiculele in locurile unde acest lucru este interzis si sa nu claxoneze inutil.
Pentru a circula in siguranta si pentru a evita producerea unor tragedii, politistii ii sfatuiesc pe soferi sa nu conduca daca sunt obositi. Oboseala este considerata de catre specialisti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se intampla de regula pe drumurile publice, mai ales la sfarsit de saptamana.
De asemenea, conducatorii auto ar trebui sa evite consumul de bauturi alcoolice seara, daca dimineata urmeaza sa conduca autoturismul.
Cum evitam ambuteiajele
Pentru evitarea aglomerarii traficului rutier pe D.N.1, politistii recomanda urmatoarele trasee ocolitoare pentru iesirea din Bucuresti:
- Piata Charles de Gaulle - bd. Aviatorilor - str. Nicolae Caramfil - bd. Aerogarii - DN1;
- bd. Bucurestii Noi - sos. Ionescu Sisesti - str. Jandarmeriei - DN1.
Pentru evitarea aglomerarii traficului rutier pe D.N.1, sunt recomandate urmatoarele trasee ocolitoare pentru intrarea in Bucuresti:
-DN1 - DJ 101 A - sat Tamas - com. Corbeanca - Buftea (DN1 A) - Mogosoaia - sos. Bucuresti - Targoviste;
- DN1 - str. Jandarmeriei - bd. Oaspetilor - sos. Ghe. I. Sisesti - sos. Bucuresti - Targoviste sau sos. Straulesti catre Pasajul Jiului;
- DN1 - bd. Stematin - Aleea Privighetorilor - str. Erou Iancu Nicolae - sos. Pipera - sos. Petricani - bd. Lacul Tei.
Problemele din trafic poate fi sesizata a numarul de telefon 021/9544