Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj au cerut ieri arestarea preventiva a unui barbat din Craiova pentru comiterea infractiunii de loviri cauzatoare de moarte. Anchetatorii au stabilit ca, sambata seara, in apropierea barului Baraca de pe strada Dezrobirii din Craiova, intre Anghel Laurentiu Chimoiu si Cristinel Bisericaru, ambii din localitate, a izbucnit un conflict spontan.
Cei doi s-au luat la bataie, iar Chimoiu l-a lovit cu pumnii in fata pe Bisericaru, care a cazut si s-a izbit cu capul de asfalt.
Victima a fost transportata la Spitalul de Urgenta Craiova, iar a doua zi, duminica, in ciuda eforturilor medicilor, a decedat.
Reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj au precizat pentru GdS ca, luni seara, dupa ce a fost audiat, Anghel Laurentiu Chimoiu a fost retinut pentru 24 de ore pentru comiterea infractiunii de lovituri cauzatoare de moarte, fapta pedepsita de Codul Penal cu inchisoare de la 5 la 15 ani.
Barbatul a explicat in fata anchetatorilor ca, intr-adevar, l-a batut pe Bisericaru, insa dupa ce acesta din urma l-a jignit si a incercat sa-l loveasca cu pumnii.
Ieri, Chimoiu a fost dus de procurori la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, insa judecatorii nu au fost de acord si au dispus ca acesta sa nu paraseasca localitatea de domiciliu timp de 30 de zile.
Procurorii au facut deja recurs impotriva hotararii instantei, care se va judeca la Curtea de Apel Craiova.