Un sofer acuza doi agenti de la Sectia 3 Politie Craiova ca, luni seara, l-au incatusat si lovit
pentru simplul motiv ca a oprit masina cu intarziere dupa ce i-au facut semn sa traga pe dreapta. La randul lor, politistii i-au suspendat permisul soferului si i-au intocmit un dosar penal pentru ultraj.
Politistii din cadrul IPJ Dolj au explicat ca, luni seara, in jurul orei 20.30, o patrula din cadrul Sectiei 3 Politie a observat in trafic, pe strada Calea Bucuresti din Craiova, un "autoturism care se deplasa in mod sinuos". Agentii i-au facut semn soferului sa traga pe dreapta, insa acesta si-a continuat deplasarea, motiv pentru care politistii au plecat in urmarirea sa si i-au blocat autoturismul in trafic dupa aproximativ 500 de metri. Reprezentantii IPJ Dolj au precizat ca, dupa ce a fost oprit, barbatul care se afla la volan a refuzat sa prezinte documentele si a devenit agresiv cu agentii, motiv pentru care acestia au fost nevoiti sa il imobilizeze si sa il incatuseze. Dupa aceea, soferul a fost urcat in masina politistilor si dus la sediul Sectiei 3, unde a fost identificat in persoana lui Ovidiu Stanga, de 53 de ani, din Craiova. Pentru ca nu a oprit la semnalele politistilor, barbatului i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile. In plus, politistii de la Sectia 3 il acuza pe Ovidiu Stanga ca i-a injurat si amenintat, fapt pentru care au intocmit pe numele lui un dosar penal pentru comiterea infractiunii de ultraj.

Varianta soferului

Ovidiu Stanga, care s-a ales cu nasul spart dupa intalnirea cu cei doi agenti, a povestit ca incidentul a fost "cosmetizat" de politisti, care, de fapt, l-au lovit cu pumnii si picioarele fara nici un motiv. Soferul craiovean a spus ca, in timp ce circula pe Calea Bucuresti, a vazut in spate masina politiei cu girofarurile pornite si s-a gandit ca politistii vor sa il opreasca, motiv pentru care a incercat sa traga pe dreapta. Pentru ca nu a avut loc din cauza mormanelor de zapada de pe marginea drumului, a intors si a oprit intr-o parcare de pe partea cealalta a strazii. "Au venit la masina, eu am coborat si i-am intrebat de ce ma urmaresc in trafic cu girofarurile pornite, pentru ca nu stiu sa fi gresit cu ceva. Nu aveam actele la mine si, cand le-am spus ca ma numesc Ovidiu Stanga, unul dintre ei m-a intrebat daca eu sunt 'nebunul ala care nu da bine cu capul', dupa care mi-au pus catusele si m-au lovit cu genunchii si picioarele", a spus craioveanul.
Cat despre rana suferita de sofer, oamenii legii au explicat ca acesta s-a lovit singur. Mai exact, atunci cand au vrut sa-l incatuseze, barbatul s-a smucit si a cazut, lovindu-se cu fata de un sloi de gheata. Spusele craioveanului au fost confirmate de sotia sa, care se afla in masina in momentul incidentului. Reprezentantii IPJ Dolj au precizat ca, in prezent, fata de cei doi agenti de la Sectia 3, Cosmin Nutu si Mihai Balasoiu, se fac cercetari pentru a se stabili daca si-au incalcat atributiile de serviciu si l-au lovit si ranit pe sofer.