B365.realitatea.net informeaza: Atentie, soferi! O strada din Bucuresti se inchide

Restrictia de circulatie se aplica datorita lucrarilor care au inceput la magistrala 5 de metrou (Drumul Taberei - Universitate). Circulatia va fi deviata pe str. Valea Argesului si pe aleile adiacente din zona Drumul Taberei - Valea Oltului.
Traficul auto pe str. Valea Ialomitei va fi inchis incepand de luni, 30 Ianuarie 2012, pe o perioada de doi ani pe tronsonul cuprins intre Drumul Taberei si str. Valea Oltului.
Circulatia rutiera in zona se va desfasura deviat pe str. Valea Argesului si pe aleile adiacente din zona Drumul Taberei - Valea Oltului.
"In conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulatie, pentru restrictia mai sus mentionata, se va asigura traversarea str. Valea Ialomitei intre aleea Parva si aleea Dealul Macinului, precum si asigurarea accesului din Drumul Taberei la Aleea Campul cu Flori si Aleea Baiut", informeaza Primaria Capitalei.
Magistrala 5 a metroului bucureștean va cuprinde tronsonul Drumul Taberei - Universitate și Universitate - Pantelimon. In prima faza vor fi date in folosința cele 13 stații de pe tronsonul Drumul Taberei - Universitate: Ghencea, Raul Doamnei, Brancuși, Valea Ialomiței, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2, Hașdeu, Cișmigiu, Universitate 2.
Firmele care au castigat licitatia pentru metroul din Drumul Taberei au la dispozitie cel mult 25 de luni pentru executarea tunelurilor si a structurii si cel mult 18 luni pentru finisarea statiilor. Potrivit Metrorex, in 2015 va fi dat in folosinta tronsonul Drumul Taberei-Eroilor.