Nu mai putin de 22 de soferi au ramas fara permisele de conducere si 15 s-au ales cu dosare penale sambata noapte, in urma unei actiuni de amploare a politistilor de la Rutiera facuta pe drumurile din judetul Dolj.
Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) anunta, saptamana trecuta, ca actiunile in trafic ale agentilor de la Rutiera se vor intensifica pana pe 8 ianuarie, toti soferii opriti in trafic urmand sa fie testati cu aparatul etilotest. Decizia IGPR a venit dupa ce, numai intre 31 decembrie si 2 ianuarie, la nivel national, au fost depistati peste 200 de soferi care s-au urcat bauti la volan, pe numele a 90 dintre ei fiind intocmite dosare penale.
Astfel, in noaptea de sambata spre duminica, politistii de la Rutiera au organizat o razie in judetul Dolj, fiind instituite 48 de filtre pe drumurile nationale si europene. Oamenii legii au oprit in trafic 894 de autovehicule si au legitimat 923 de persoane. In total au fost constatate 15 infractiuni, fiind intocmite tot atatea dosare de cercetare penala. In plus, agentii Serviciului Rutier au dat 218 amenzi in valoare totala de 61.040 de lei si au retinut 22 de permise de conducere, dintre care 17 soferilor care s-au urcat bauti la volan. Printre conducatorii auto care au fost depistati in trafic conducand sub influenta bauturilor alcoolice si pe numele carora au fost intocmite dosare penale se numara Marian Curucu, de 43 de ani, din comuna Catane, care avea o alcoolemie de 0,92 miligrame/litru alcool pur in aerul expirat, Justinian Bostinaru, de 37 de ani, din Craiova, cu 0,77 mg/l, Alexandru Balan, de 23 de ani, din Segarcea, cu o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur in aerul expirat, Nelu Steolea, de 28 de ani, din Dabuleni, cu 0,63 mg/l alcool pur in aerul expirat. In cazul altor trei soferi - Razvan Baluta, de 24 de ani, din comuna Tuglui, Constantin Girbita, de 38 de ani, din Filiasi, si Marinel Bulin, de 37 de ani, din comuna Desa, aparatele etilotest au indicat alcoolemii de 0,68 mg/l, 0,61 mg/l, respectiv 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Un alt sofer, Daniel Caramida, de 18 ani, din comuna Ciupercenii Noi, este cercetat pentru vatamare corporala din culpa dupa ce, sambata seara, s-a urcat baut la volan si a provocat un accident rutier. Acesta, in timp ce conducea un Opel, a lovit o caruta care circula in aceeasi directie de mers, in urma accidentului fiind raniți carutasul si o femeie din atelaj. In cazul tanarului, aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur in aerul expirat.