Mai multi botosaneni au ajuns in weekend la spital, dupa ce au fost implicati in evenimente rutiere provocate de oboseala sau neatentie. Cel mai grav dintre acestea a avut loc ieri dimineata, la putin timp dupa ora 3, la iesirea din Zaicesti, pe drumul spre Iasi. Ionel V. de 23 de ani, din Corni, aflat la volanul unui Volkswagen Sharan, a atipit pentru cateva secunde. Suficient, din pacate, ca autoturismul sa intre pe contrasens, sa paraseasca strada si sa se izbeasca intr-un copac. Impactul a fost atat de violent, incat masina a fost aruncata ca la biliard, ajungand din nou pe sensul de deplasare si oprindu-se in santul de pe partea dreapta a drumului. In urma apelului facut la 112 de unul dintre participantii la trafic, la fata locului au ajuns echipaje de descarcerare si ambulanta. "Barbatul nu putea sa iasa, intrucat avea picioarele prinse sub bordul masinii. Pentru scoaterea victimei dintre fiarele contorsionate pompierii au deschis fortat portierele cu ajutorul departatorului hidraulic", a precizat plutonier Dorina Lupu, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Victima a fost preluata de cadrele medicale de pe ambulanta pentru a fi transportata la spital, pompierii asigurandu-se ca nu mai exista pericolul izbucnirii unui incendiu la locul accidentului. In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala grava a tanarului aflat la volan, acesta fiind preluat de un echipaj medical si transportat la Urgente. "Soferul a spus ca a adormit la volan. A fost transportat in stare grava la spital, cu un traumatism cranian, traumatism de coloana cervicala si fractura de femur, ulterior fiind internat la Sectia de ortopedie a spitalului", a precizat un asistent din cadrul Unitatii de Primire a Urgentelor.

Leziuni usoare dupa o tamponare la viteza

Aproape la aceeasi ora, un tanar de 22 de ani, din Darabani s-a izbit cu masina, un Mercedes inmatriculat in Anglia, intr-un copac de pe marginea soselei din Paltinis. Potrivit primelor verificari, Andrei Alexandru D. a pierdut controlul volanului intr-o curba, cel mai probabil din cauza vitezei. Politistii nu exclud posibilitatea ca tanarul sa fi fost sub influenta bauturilor alcoolice. "Intrucat era ranit, soferul nu a putut fi testat cu etilotestul. I s-au recoltat probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei", a precizat Daniela Darea, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului de Politie, adaugand ca Andrei Alexandru D. nu a avut nevoie de internare.

Ieseni raniti la Manoleasa

Sambata la amiaza, un iesean de 61 de ani s-a izbit cu masina intr-un copac la Manoleasa. Politistii au stabilit ca barbatul a pierdut controlul volanului din cauza ca a intrat cu viteza prea mare intr-o curba la stanga. In urma accidentului, atat soferul, cat si sotia in varsta de 58 de ani au suferit traumatisme craniene si de membre. Transportati cu ambulanta la Spitalul Judetean, cei doi au refuzat internarea. Un accident aproape tras la indigo a avut loc vineri in apropiere de Trusesti, unde Dumitru A. de 58 de ani a pierdut controlul Ford-ului din cauza vitezei cu care a intrat intr-o curba la stanga. Masina a iesit de pe carosabil si s-a rasturnat in sant. In urma accidentului conducatorul auto a fost ranit usor, neavand nevoie de internare.

- Tudor CHIRIAC
- Marius PRELIPCEANU