B365.realitatea.net informeaza : Atentie! Se fura benzina din rezervoarele masinilor parcate langa bloc!
Preturile mari la combustibil au facut ca benzina din rezervoarele masinilor parcate langa bloc sa devina o prada interesanta pentru hoti.
Cel mai adesea, hotii actioneaza noaptea, cand proprietarii masinilor dorm linistiti. Asta au descoperit politistii de la Sectia 8, care, la data de 06 ianuarie 2012, in jurul orei 02:15, l-au prins in flagrant pe un barbat de 38 de ani care, prin sectionarea furtunului ce face legatura intre busonul de alimentare cu combustibil si rezervor, a sustras aproximativ 37 de litri de benzina dintr-un autoturism marca VW stationat in parcarea unui bloc situat in str. Matei Voievod, sectorul 2.
"Extinzand cercetarile, politisti au stabilit faptul ca cel in cauza este autorul si a furtului de combustibil comis in noaptea de 11/12.10.2011, de la un autoturism marca Daweoo, parcat pe Sos. Mihai Bravu, sectorul 2. Cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 8, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, cu S. Ion in stare de retinere" - arata comunicatul politiei, remis B365.ro.
Acesta nu este insa primul caz de acest tip din Bucuresti.
"Este un nou modus operandi. Noi tinem cont de tot ceea ce se intampla pe acesta zona a infractionalitatii. Sigur, poate crea disconfort nu numai cetateanului care isi pierde benzina dar se pot produce accidente", a declarat Christian Ciocan, purtator de cuvant al IGPR, la Realitatea tv, in urma cu trei luni.
Cele mai vulnerabile masini sunt cele ieftine care nu au masti de protectie a furtunului si a rezervorului.
"Cele mai expuse masini la furatul de benzina sunt cele mai vechi care iti arata pe bord cata benzina ai in rezervor chiar fara sa fie contactul pus. Este vorba de masini precum Matiz sau Tico, de exemplu", a explicat Adrian Mitrea, specialist auto.
Tehnica este simpla. Un hot profesionist poate goli un rezervor in doar cateva minute.
"Folosesc un cutter ca sa taie conducta prin care tu alimentezi care de regula e din plastic la foarte multe masini. Alt mod de operare, mai simplu si mai barbar e la SUV-uri de exemplu, gauresc pur si simplu rezervorul cu o surubelnita", a mai spus Adrian Mitrea.
Si un sfat de la specialisti. Nu va parcati masinile cu doua roti ridicate pe trotuar.
"Daca masina este urcata cu doua roti pe trotuar ii creezi hotului un fel de rampa artificiala si ii creezi mai mult spatiu de manevra", a explicat Adrian Mitrea.