In ziua de 05.01.2012 politistii Sectiei 24, in colaborare cu Serviciul de Investigatii Criminale - Politia Sectorului 5,
Directia de Operatiuni Speciale si Serviciile de Operatiuni Speciale Dolj, Arges, Brasov si Prahova au prins in flagrant pe P. Marian, D. Florentin si I. Ganriela, imediat dupa ce acestia au sustras bunuri dintr-o locuinta din orasul Rasnov.
In baza unei informari operative, politistii Sectiei 24 au documentat, in colaborare cu Serviciul de Investigatii Criminale - Politia Sectorului 5 si Directia Operatiuni Speciale, activitatea infractionala desfasurata de P. Marian, de 28 de ani, din Bucuresti, persoana eliberata din penitenciar in luna august 2011, despre care existau date ca are preocupari pe linia furturilor din locuinte, prin metoda fortarii ferestrelor apartamentelor.
In data de 03 ianuarie a.c., la nivelul Politiei Sectorului 5 s-a dispus formarea unei echipe complexe din politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, Sectia 24 Politie si Compartimentul Documentare Operativa, insotiti de efective din cadrul Serviciului de Operatiuni Speciale Bucuresti, pentru prinderea in flagrant a suspectului, precum si a lui D. Florentin de 41 de ani, din Bucuresti, cunoscut cu antecedente penale, intrucat au rezultat date si indicii ca acestia intentioneaza sa se deplaseze cu un autoturism in diverse locatii din tara pentru a comite furturi din locuinte.

In seara zilei de marti, 3 ianuarie, cei doi suspecti au parasit Bucurestiul, deplasandu-se in Municipiul Craiova, unde au incercat sa patrunda prin efractie in mai multe apartamente situate la parterul blocurilor, fara a reusi. Miercuri dimineata, cei doi suspecti au incercat in mai multe randuri, fara succes, sa patrunda in apartamentele situate la parterul blocurilor.
Cei doi au parasit Municipiul Craiova si s-au indreptat spre Pitesti cu acelasi scop, de a comite furturi din locuinte. Aici au incercat sa patrunda prin efractie in interiorul apartamentelor situate la parterul blocurilor si intrucat nici de aceasta data nu au reusit, au plecat spre Municipiul Brasov.
Seara, acestia au incercat sa patrunda prin efractie in interiorul mai multor apartamente situate la parterul blocurilor, dar nu au reusit.
In dimineata zilei de joi, 5 ianuarie, cei doi au incercat sa patrunda prin efractie in imobile situate pe raza Municipiului Brasov si intrucat nu cunosteau zona, au contactat telefonic o femeie, care le-a comunicat zonele in care locuiesc persoane cu potential financiar. Ulterior, acestia s-au deplasat intr-o comuna din judetul Brasov, de unde au preluat-o pe I. Ganriela de 29 de ani, care s-a oferit sa-i conduca la diverse imobile pentru a sustrage bunuri.
Cei trei s-au deplasat in statiunea Sinaia din judetul Prahova si au incercat sa patrunda, prin aceeasi metoda, in interiorul unor apartamente situate la parterul blocurilor, dar nu au reusit, motiv pentru care au hotarat sa revina in Brasov.
In jurul orelor 18.30, acestia au ajuns in orasul Rasnov si s-au deplasat in zona rezidentiala. Dupa ce au mers cu masina aproximativ doi kilometri, P. Marian a coborat din autoturism si s-a indreptat spre o casa recent construita, fortand cu ajutorul unui levier o fereastra situata in spatele casei. Din locuinta, P. Marian a sustras o blana de urs si o plasma pe care le-a introdus in porbagajul autoturismului cu care se deplasa.





In continuare, P. Marian a mers la un alt imobil situat in apropiere, iar in momentul in care a incercat să pătrundă in casă, alarma s-a declansat, acesta indreptandu-se spre autoturism si părăsind in grabă zona.
Politistii au procedat la urmărirea acestora si i-au blocat in trafic, după care i-au imobilizat pe cei trei. La controlul autoturismului au fost găsite bunurile sustrase si sculele folosite la comiterea faptelor.
Prejudiciul, in valoare de aproximativ 5.900 de lei, a fost recuperat si restituit părtii vătămate.
De asemenea, politistii vor extinde cercetările, intrucat există date că acestia ar mai fi comis acest gen de fapte pe raza municipiilor Bucuresti, Drobeta Turnu Severin, Arad si Craiova.
Cercetările sunt continuate de politisti, cu autorii in stare de retinere, sub aspectul săvarsirii infractiunii de furt calificat, urmand a fi prezentati Parchetului de pe langă Judecătoria Sectorului 5 Bucuresti, cu propunere de arestare preventivă.