La data de 24 noiembrie 2011, ofiteri din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, in colaborare cu Serviciul Roman de Informatii, Inspectoratul General al Politiei Romane - Directia de Operatiuni Speciale si cu sprijinul Serviciului Special de Interventie Rapida, au efectuat 15 perchezitii domiciliare la adrese din Bucuresti si judetele Ilfov, Valcea, Giurgiu, Sibiu si Teleorman si au pus in aplicare 17 mandate de aducere emise de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.
Persoanele implicate, prin intermediul unor societati comerciale, au efectuat importuri de produse petroliere din Republica Moldova pe care la punctul vamal romanesc le-au declarat ca fiind uleiuri minerale, in scopul sustragerii de la plata accizelor datorate, in realitate, cantitatile de produse petroliere importate fiind motorina euro 5.
Prin intermediul unor societati comerciale de tip "fantoma" si persoane fizice controlate de persoanele cercetate, au fost inregistrate vanzari fictive de uleiuri minerale (pacura) si alte achizitii fictive de motorina, marfurile fiind, in final, comercializate sub o aparenta legalitate.
O alta practica a acestora a constat in achizitii de pe teritoriul national de uleiuri minerale ce au fost comercializate dupa o aditivare empirica drept motorina euro 5, prin intermediul unor societati comerciale de tip "fantoma", sustragandu-se astfel de la plata impozitului pe profit si TVA-ului aferent operatiunilor comerciale derulate.
Manoperele frauduloase folosite au prejudiciat bugetul de stat cu suma de aproximativ 4.000.000 de lei, valoarea certa urmand a fi stabilita in urma unor verificari financiar-contabile.
In prezent, in cauza sunt cercetate patru persoane in stare de retinere, T. Nicoleta, M. Cosmin, N. Nicolae si B. Marin, urmand a fi prezentate Parchetului si, ulterior instantei, cu propunere de arestare preventiva, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.