Politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Sectorul 2 Politie, au actionat in mai multe puncte de lucru ale unor societati comerciale, situate pe sos. Fundeni, str. Ferdinand si str. Campul Mosilor, pe linia verificarii respectarii in ceea ce priveste organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, privind marcile si indicatiile geografice, precum si drepturile de autor si drepturile conexe.
Cu aceasta ocazie, impreuna cu comisari din cadrul Garzii Financiare Bucuresti si experti din cadrul Biroului Roman de Metrologie Legala, au fost verificate un numar de 3 puncte de lucru, apartinand unor societati comerciale, unde se desfasurau activitati de jocuri de noroc.
Au fost constatate 3 infractiuni privind drepturile de autor si drepturile conexe privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc.
In urma verificarilor efectuate, comisarii Garzii Financiare Bucuresti au aplicat o sanctiune contraventionala in cuantum de 8.000 lei si au confiscat suma de 1.111 lei.
La una din societatile verificate, reprezentata de O. Teodor de 50 de ani, a fost depistat, in incinta punctului de lucru, un număr de cinci aparate de joc de tip slot-machine, din care patru aveau instalate pe ele programe de joc contrafacute, aparate ce au fost sigilate si indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor, valoarea totală a bunurilor fiind de aproximativ 45.000 lei.
Cercetarile sunt continuate de politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, fata de O. Teodor, sub aspectul savarsirii infractiunii privind drepturile de autor si drepturile conexe privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc.