Cum Internetul face parte din viata fiecaruia dintre noi, pe Internet putind gasi tot ceea ce te intereseaza sau cel putin citeva piste in acest sens, am incercat sa vedem cit de vizibili sint parlamentarii galateni in paginile virtuale.

Am fost curiosi sa vedem cite rezultate gaseste un motor de cautare, pe Internet, atunci cind treci in bara de cautare numele parlamentarilor galateni. Metoda a fost foarte simpla si este la indemina oricarei persoane care are un calculator conectat la Internet. Ca motor de cautare am folosit cel mai uzitat instrument virtual in domeniu, si anume Google. Pentru fiecare ales am luat ca referinta primele cinci grupuri de pagini afisate de Google dupa ce am dat cautare dupa numele parlamentarului.

Dan Nica

Deputatul galatean, seful Organizatiei Judetene a PSD, este prezent destul de mult in paginile virtuale intilnite de motorul de cautare Google. In primul rind numele deputatului apare pe site-ul Camerei Deputatilor, unde poate fi citita intreaga sa activitate din acest mandat. Urmatorul site afisat de Google este site-ul personal al demnitarului. Pe www.dannica.ro poate fi citit intregul CV al parlamentarului, precum si activitatea sa politica, lucrarile publicate si participarea la diverse conferinte. Un singur lucru poate fi reprosat acestui site, acela ca din 2004 nu a mai fost actualizat. Numele deputatului Dan Nica mai este intilnit pe site-ul Institutului pentru Politici Publice care prezinta statistica activitatii sale parlamentare, dar si pe site-ul Ambasadei Republicii China, unde apar informatii despre rezultatele deplasarii delegatiei Romaniei, conduse de ministrul, pe atunci, Dan Nica. De asemenea apar diverse site-uri pline de stiri din vremea cind Dan Nica ocupa functia de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, dar si unele care cuprind declaratii si informatii recente. Intens mediatizata pe Internet este perioada in care Dan Nica a fost seful campaniei electorale a PSD, unul dintre site-uri publicind solicitarea actualului deputat privind despagubirile morale cerute Coalitiei pentru un Parlament Curat. Numele deputatului galatean apare inclusiv pe site-ul ministerului pe care l-a condus timp de patru ani, dar si pe cele ale revistelor din domeniul IT&C.