Iminenta integrarii in Uniunea Europeana aproape ca le-a luat mintile politicienilor damboviteni. Atacurile la persoana s-au intensificat si sfideaza codul penal prin duritatea calomnioasa a imprecatiilor. Dupa o partitura devenita slagar politic, Ludovic Orban sare la gatul lui Basescu, in stil "Vacanta Mare", iar amazoana Elena Udrea reactioneaza instantaneu, altoindu-i o caraba usturatoare peste bot premierului Tariceanu. Intre timp, opozitia viseaza la un nou guvern, fara a deborda insa de incredere in propriile forte. Un tablou balcanic in cel mai pur stil al unei tari care deja incepe sa-i sperie pe europeni prin instabilitatea sa politica.
Clujul a devenit tribuna declaratiilor fulminante si declansatoare de scandal politic. Dupa ce acum cateva saptamani, Ludovic Orban critica traseele politice ale unor femei precum Elena Udrea sau Mioara Mantale, care s-au ajuns dupa ce au poposit prin paturile politicienilor, a venit moment Elenei Udrea sa jigneasca. Aflata la un seminar privind egalitatea dintre femei si barbati, Udrea a declarat ca: "Premierul Calin Popescu Tariceanu este un tradator inconjurat de grupuri de interese". Cea mai faimoasa blonda din istoria Cotroceniului sustine ca "Tariceanu isi tradeaza partenerii", iar ca urmare alegerile anticipate, atat de necesare la un moment dat, nu au mai putut avea loc din cauza faptului ca premierul si-a ales ca parteneri politici grupurile de interese. Udrea a declarat ca a aflat din presa despre operatia presedintelui Basescu si-i avertizeaza dusmanii sa nu stea linistiti pentru ca presedintele se va intoarce in curand. In fine, blonda emigrata de la liberali la democrati a continuat sa se planga de nedreptatea presei, care a avut mereu o atitudine sexista la adresa ei, legandu-se mereu de decolteele si blondul sau, in defavoarea performantelor sale politice. Unul dintre cei care nu-si pot desprinde privirile de nurii Udrei este si Ludovic Orban. Ca reactie imediata la declaratiile de la Cluj ale Elenei cu privire la Tariceanu, Orban a declansat la Bucuresti un nou atac dur la adresa presedintelui Basescu, legandu-se de oamenii din sfera de influenta a Cotroceniului care il ataca cu orice ocazie pe premierul Tariceanu. In plus, liderul liberal ii critica lui Basescu implicarea prea fatisa in treburile Partidului Democrat: "Toata perioada care s-a scurs de la alegeri a fost marcata de incercarea de a monopoliza un partid de dreapta care sa-l asculte ca matelotii pe punte".

Vadim crede despre Stolojan ca este "un produs cu termen de garantie expirat"

Plusand, Orban s-a legat pana si de fragilitatea fizica a lui Basescu, aplicand cateva croseuri infundate unui om cazut la pat: "Spre deosebire de alte persoane, care se imbolnavesc din cand in cand, domnul Tariceanu nu vrea sa se imbolnaveasca, la Viena, in timp ce presedintele sta la pat, Tariceanu a jucat fotbal cu oficialii europeni si a discutat probleme de aderare". Sarind binisor gardul dintre sarcasm si marlanie, Orban a trecut apoi la urari de genul: "Ii urez sanatate lui Traian Basescu si nu doar la coloana vertebrala!". In fine, nelinistit de faptul ca seful sau Tariceanu nu a fost primit la spital de catre Basescu (desi premierul declara ca desi se afla de doua zile la Viena nu a avut el timp sa se deplaseze la patul presedintelui pentru ca nu avut suficient timp sa vada ce mai face primul om din stat), Orban a mai grait vreo doua. "Va dati seama cam cum o sa rada occidentul de noi cand presedintele Romaniei nu vrea sa se intalneasca cu primul ministru. Mi se pare gestul presedintelui un gest care marcheaza serioase carente educationale", a declarat cel care acum cateva saptamani le-a facut prostituate pe Elena Udrea si Mioara Mantale. In rastimp, o opozitie rahitica nu este hotarata daca sa rastoarne sau nu guvernul. Desi strategul pesedist Viorel Hrebenciuc este convins ca o motiune de cenzura la adresa guvernului va beneficia inclusiv de sprijinul unor democrati si liberali, ca de obicei, voturile PRM-ului sunt vitale. Corneliu Vadim Tudor a declarat insa ca nu va sustinhe niciodata un nou guvern condus de Stolojan, deoarece "acesta este un articol cu termen de garantie expirat". Pe de alta parte, liberalii declama prin vocea lui Orban, ca PNL va iesi de la guvernare daca Tariceanu va fi indepartat. Si toata aceasta nebunie cu doar trei zile inainte raportului de tara al Uniunii Europene, cel care ne va hotari viitorul ca natiune.