Comisarul Ioan Dohotaru, seful Politiei Judiciare a PNA la Satu Mare, a afirmat in ultimele doua zile, in mai multe localuri publice si intr-o stare euforica, ca i s-au dat asigurari din partea conducerii centrale a PNA ca nu i se va intimpla nimic si ca are mina libera sa se ocupe de ziarul "Gazeta de Nord-Vest”. intr-o asemenea situatie ne vedem obligati sa sesizam organismele nationale si internationale de aparare a libertatii presei. Sintem de acord si cu controlul PNA, dar, pe baza de reciprocitate, solicitam conducerii centrale a acestei institutii sa ne raspunda la citeva intrebari de interes nu numai local ci si national:

1. Unde au ajuns cei 120.000 de euro pe care fostul primar al municipiului Satu Mare, Horea Anderco, i-a oferit conducerii centrale a PNA, conform autodenuntului formulat in scris in data de 17 octombrie 2003, in fata procurorului anchetator si a avocatului sau, prin intermediul sefului de banda de hoti de masini Tiberiu Blaga si a fiului generalului de politie Mateescu? Cum explica ca in data de 24 februarie 2003, cind i-a prezentat invinuirea ce i se aduce, seful Sectiei Anticoruptie i-a asigurat pe avocatul lui Anderco ca acesta nu va fi arestat?

2. Ce intilnire a avut procurorul anchetator cu subcomisarul Adrian Bura, adjunctul Politiei Rutiere Satu Mare, la un bar din Sinaia, inainte de arestarea acestuia si a sefului Politiei Rutiere Satu Mare de catre PNA? Daca stie ca apartinatorii celor doi politisti reclama ca au adunat si oferit, pe o filiera politista, suma de 70.000 euro conducerii centrale a PNA? Cum explica faptul ca subcomisarul Bura a fost pus ulterior in libertate si a scapat de incarcerare dupa condamnarea definitiva, permitindu-i-se sa fuga din tara in Occident?

Cit despre protejatul PNA Ioan Dohotaru, prezentam in continuare opiniei publice date pertinente si concludente:

Cum si de unde a supt tita Dohotar in Satmar ?

Desi acum se plinge ca ii sufla vintul prin conturi si buzunare, comisarul sef Dohotaru a supt tita buna pe aceste meleaguri de cind a venit in Satmar dintr-un afund de Maramures. inainte de 1989, cind era marele sef al Militiei Economice, cu sprijinul PCR si al ICSAP, fratele sau Vasile a fost uns gestionar la unul din restaurantele cu cel mai bun gheseft in bani negri din Satmar, "Somesul” de pe Closca. Atunci, un gestionar de la un restaurant cu vad si fara controale scotea bani negri intr-o zi cit un salar lunar mediu (circa 2.000 de lei) si in mod sigur Dohotaru avea partea lui de cosnita. Tot inainte de 1989 a fost cadorisit de PCR prin ILL cu o casa pe str. Crisan nr.5 ca sa fie cit mai culant cu nomenclatura comunista locala. Imediat dupa 1989 si-a umplut buzunarele cu bani negri cistigati din zecile de aragazuri rezolvate pe sestache de la Samus (actualmente Electrolux) si vindute la negru in Ungaria. Putem sa-i reamintim masinile cu care le-a transportat si intermediarii prin care le-a vindut. in anii care au urmat a facut parale bune prin aranjarea livrarii unor cantitati mari de ulei de la fabrica Ardealul din Carei catre SRL-urile surorilor sale din Bistrita si Maramures, livrari despre care daca si cum s-a facut plata stie numai bunul Dumnezeu, directorul general Lupsica si politistul comanditar Dohotaru. Tot deceniul trecut, cu sprijinul capitalistilor satmareni Lucian Mocanu si Ioan Ardelean care i-au livrat materiale si echipe de lucru, Dohotaru si-a inaltat o vila la Sighet si o casa de vacanta in zona de agrement Bercu Rosu din Satu Mare. Plus ca si-a rezolvat si doua masini de lux, un Peugeot si un Volkswagen Polo, din care prima are o provenienta cel putin dubioasa si a fost introdusa in tara fara plata taxelor vamale. Nici in ultimii ani, Dohotaru nu a dus lipsa de sponsori generosi. Culmea ironiei este ca tocmai in ultimii doi ani, cind s-a laudat ca el a declansat cercetarile privind afacerile mafiei petroliere cu Armata, a fost sponsorizat consistent de mafia petroliera din Negresti-Oas. Cum si de catre cine, veti afla foarte curind. Parlez- vous Francaise, frére Jacques ?

Peugeot, masina mica cum te-a celuit Ionica!

Comisia de inspectie de la PNA n-a fost in stare sau nu a vrut sa lamureasca cum a dobindit comisarul sef Dohotaru autoturismul Peugeot in care se lafaie de vreo cinci ani. Solicitind relatii de la Biroul de inmatriculari auto Satu Mare, ni s-a comunicat ca Dohotaru are inmatriculat doar un autoturism Volkswagen Polo, cumparat in 2004. in interviul acordat ziarului nostru, Dohotaru recunoaste ca a dobindit si un autoturism Peugeot, dar acesta este inmatriculat pe numele unei alte persoane, pe care a refuzat sa o nominalizeze. intre timp, gratie unui serviciu secret apropiat si PNA, am aflat cum a inhatat Dohotaru Peugeotul pe care-l calca. in timpul guvernarii cederiste, cind era mare loctiitor al sefului Inspectoratului Judetean de Politie Satu Mare, Dohotaru a participat la masluirea unui dosar penal privind un accident mortal de circulatie comis de maiorul Gaboreanu, seful de-atunci al doi si un sfert (UM 0215) la Satu Mare. Drept rasplata, dupa ce a ajuns atasat militar la Ambasada Romaniei din Maroc, gratie prespalarii dosarului cu pricina, Gaboreanu l-a fericit pe Dohotaru cu un sejur de o luna in Maroc, cu familia, si cu un autoturism Peugeot. Masina avea doi ani vechime, dar era nefolosita, fiind "rezolvata” printr-o retea interlopa dintr-o expozitie auto din Europa Occidentala. Masina a fost introdusa in tara fara taxe vamale si, pentru a nu-l expune pe Dohotaru, a fost inmatriculata pe numele unei alte persoane. Daca nici acum nu are date pertinente si concludente PNA, sa se lase de meserie.