Florian Popa Micsan, un publicist originar din Calarasi, a publicat pe facebook un Apel catre parlamentarii PSD si PNL de Calarasi pentru a sprijini proiectul inginerului Titus Cristescu, de a finaliza proiectul machetei si dioramelor cu orasul Calarasi de acum 100 de ani.

xxx

Judetul Calarasi are o reprezentare mai mult decat onorabila in Parlamentul Romaniei. Mai exact, judetul de la Dunare are 6 parlamentari, 2 senatori si 4 deputati. In judesul Calarasi, la ultimele alegeri parlamentare au avut drept de vot 255.151 de persoane care si-au putut exercita votul democratic in cele 235 sectii din 55 de circumscriptii electorale. In final, au votat 37,6% din totalul cetatenilor cu drept de vot. Calarasenii au ales astfel:
- PNL Calarasi - 2 parlamentari, un senator si un deputat: Raducu George Filipescu - senator (prin redistribuire) si Catalin Predoiu - deputat.

- PSD Calarasi - 3 parlamentari (2 senatori si 1 deputat), astfel: senatoarea Roxana Natalia Paturca si deputatii Eugen Nicolicea si Iulian Iacomi - acesta din urma a demisionat din Parlament si a revenit la conducerea primariei Lehliu in vara anului 2017. Iulian Iacomi a fost inlocuit de Sorinel-Marian Vrajitoru, validat la data de 4 septembrie 2017.
- PMP Calarasi - un parlamentar: deputatul Cristian George Sefer (prin redistribuire) - acesta a demisionat din PMP si a devenit deputat PSD din noiembrie 2018.
In total, Calarasiul are deci 6 parlamentari, toti oameni valorosi, unii afirmati pe plan national (Eugen Nicolicea si Catalin Predoiu) altii recunoscuti mai ales pe plan local: Raducu Filipescu - fost presedinte al Consiliului Judetean Calarasi, ca si ceilalti parlamentari destoinici si dornici de afirmare, aflati la primul mandat in Parlamentul Romaniei, mai tinerii Roxana-Natalia Paturca, Sorinel-Marian Vrajitoru si Cristian George Sefer.
Publicistul Florian Popa Micsan face un Apel catre toti parlamentarii PSD si PNL de Calarasi, pentru a sprijini proiectul inginerului Cristescu, de a realiza macheta si dioramele Calarasiului de acum 100 de ani. La Gala Anului 2016 acesta a primit un trofeu, dar de atunci proiectul sau bate pasul pe loc din lipsa de finantare. Este pacat ca in anul centenarului sa nu se gaseasca suma necesara pentru ca in Calarasi sa renasca, fie si la scara 1/100 vechiul si frumosul centru al orasului. Eforturile celor care conduc Muzeul Dunarii de Jos (director Valentin Parnic), Muzeul Municipal Calarasi (director Florin Radulescu) si Directia Judeteana pentru Cultura (director Sorin Danciu) ar putea fi incununtate de un succes care ar fi deopotriva al tuturor calarasenilor, indiferent de orientarea lor politica. Calarasiul merita efortul de a intinde mana unul altuia.

Nota Redactiei estiri.ro si einformatii.ro:
Cheia acestei probleme nu este la parlamentarii de Calarasai, sau nu in primul rand la acestia, ci la Primaria Calarasi si la Consiliul Judetean Calarasi. Deci, la consilierii locali si judeteni!