Liviu Plesoaianu a publicat pe facebook o contrascrisoare adresata tuturor romanilor, inclusiv grupului de disidenti Firea & Comp. Puteti citi in continuare textul integral al contrascrisorii lui Liviu Plesoaianu, un tanar si idealist politician roman.

Liviu Plesoianu: Contra-Scrisoare

Voi incepe cu concluzia in ceea ce ma priveste: ca simplu cetatean, am fost scarbit cand am vazut cum isi bat joc Victor Ponta si Crin Antonescu de VOTURILE mele din 2012! Ei bine, am decis sa intru in politica in 2016 tocmai pentru a NU ii mai lasa pe altii sa isi bata joc inca o data de voturile oamenilor! Exact din acest motiv, redactez si public aceasta contra-scrisoare. Ea le este adresata nu numai membrilor CEx, ci tuturor romanilor care ne-au votat in 2016. Voi incepe printr-o analiza pe textul scrisorii mega-reformatorilor din PSD, apoi va voi aminti cateva fraze esentiale rostite de semnatarii si sustinatorii halucinantei epistole:
1. Laitmotivul scrisorii este acela ca Liviu Dragnea trebuie sa se retraga deoarece situatia sa juridica il transforma intr-o vulnerabilitate pentru partid. Autorii repeta obsesiv cuvantul VULNERABILITATE, in ideea ca orice ar incerca partidul sa elaboreze/voteze in materie de legislatie penala este pus sub semnul intrebarii de catre cei care considera ca totul e facut pentru a-l scapa pe Liviu Dragnea. Pai, dragi reformatori, tin sa va aduc la cunostinta cateva lucruri care se pare ca v-au scapat:
a. Oricare din voi ar prelua conducerea partidului, daca n-ar fi doar o unealta a Sistemului securist, s-ar transforma in secunda doi in tinta. I s-ar face dosar de catre procurori minunati de tipul Onea sau Portocala, sub obladuirea la fel de minunatilor Lazar si Kovesi. Ar fi simultan aruncat in malaxorul #PROPAGANDEI Noii Securitati, iar toate strigatele democratilor diezului ar trece instantaneu de la MU.E Dragnea la MU.E Firea / Stanescu / Tutuianu / Badalau / Tudose / Grindeanu / Ciolacu /Negoita , la fel cum s-a trecut de la PUIE MONTA la MU.E DRAGNEA (spus direct, fara fineturi, ca doar baietii ne-au anuntat ca au trecut la NEXT LEVEL).
b. Printre parlamentarii, primarii, ba chiar si semnatarii scrisorii se afla persoane cu dosare penale. Asta, conform propriei logici, ii transforma automat in vulnerabilitati pentru partid. Ca atare, daca mergem pana la capat pe firul gandirii revolutionare a semnatarilor scrisorii, ar trebui ca toti parlamentarii si primarii PSD carora li se fac dosare sa isi dea demisia imediat, pentru a nu vulnerabiliza partidul. Sigur, ar fi complet stupid, pentru ca EXACT asa a controlat si continua sa controleze politica romaneasca Noua Securitate - se fac dosare penale pe banda rulanta, apoi vine aparatul de #PROPAGANDA si cere demisia #PENALILOR. Ar fi complet stupid, dar asta e gandirea semnatarilor scrisorii.
c. PSD a primit un vagon de voturi in decembrie 2016 nu doar pentru programul de guvernare, ci mai ales pentru ca romanii au decis SA MAI CREADA INCA O DATA ca cineva chiar va face DREPTATE PANA LA CAPAT, ca cineva chiar va elibera tara din mainile gruparii metastatale care o tine ostatica de mai bine de un deceniu. Din acest motiv, tocmai pentru ca au inteles foarte bine cum opereaza Noua Securitate, cum se fac dosarele de politie politica, romanii au votat covarsitor pentru PSD in speranta ca in PSD NU va aparea vreodata o asemenea scrisoare. Romanii au votat masiv un PSD condus de penalul Liviu Dragnea. Romanii au votat masiv un PSD condus de penala Olguta Vasilescu. Romanii au votat impotriva Liviei Stanciu, care ii certa ca aleg penali. Au votat impotriva lui Klaus Iohannis, care ii certa ca aleg penali, au votat impotriva lui Hans Klemm, care la randul lui isi permitea sa ii certe ca voteaza penali!
d. Treaba asta cu vulnerabilitatea juridica a lui Liviu Dragnea se aseamana pana la identitate cu sublima campanie USR-CIOLOS-#REZIST intitulata Fara #PENALI in functiile publice. Pai daca asa credeti, dragi semnatari, nu vreti voi sa va alaturati USR? Nu vreti voi sa nu va mai bateti joc de cei care ne-au votat tocmai pentru ca au opinii fundamental diferite de cele sustinute de distinsii de la USRi?
2. Spuneti ca Agenda publica a fost acaparata de teme precum Coruptia, schimbarile din Justitie, Statul Paralel, de protocoalele de colaborare cu SRI. Sincer, cred ca vi s-a umflat capul si chiar ati ajuns sa aveti impresia ca scorul obtinut de PSD vi se datoreaza in primul rand voua. NU, inchipuitilor, scorul PSD li se datoreaza in primul rand JURNALISTILOR (putini la numar) care au luptat mai bine de un deceniu la baioneta, la firul ierbii cu acest sistem sinistru care isi duce acum, prin voi, ultima batalie. LOR li se datoreaza in primul rand scorul PSD, nu voua! Voi doar ati contabilizat voturi pentru ca cei mai multi dintre alegatori au crezut in determinarea voastra de a face dreptate pana la capat! EXACT pentru ca agenda publica a fost acaparata de dezvaluirile despre abuzuri ati ajuns voi sa fiti votati de atata lume! Aveti decenta de a nu ii jigni nici pe jurnalistii de la Antena 3 (din randurile carora reformatoarea #FIREA a facut parte), nici pe jurnalistii de la Romania TV, nici pe jurnalistii de la Luju.ro, nici pe toti ceilalti jurnalisti care au riscat si risca in continuare enorm luptand impotriva abuzurilor! Si, mai presus de toate, aveti decenta sa nu ii jigniti nici pe MILIOANELE DE ROMÂNI care ne-au dat votul lor in decembrie 2016 tocmai pentru ca au avut incredere ca VOM LUPTA impotriva Noii Securitati!
3. Cel mai grav lucru pe care il scrieti este insa acesta: PSD se afla intr-un razboi permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importanta a societatii romanesti: Presedintele Romaniei, partidele politice din opozitie, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civila etc. Este absolut inutila citirea intregii epistole a marilor reformatori din PSD. E suficient sa ne oprim la punctul 2 ca sa intelegem cu precizie despre ce este vorba:
2. PSD se afla intr-un razboi permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importanta a societatii romanesti: Presedintele Romaniei, partidele politice din opozitie, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civila etc. Carevasazica, PSD e partidul cel rau care a pornit un razboi cu o parte importanta a societatii romanesti” reprezentata de Presedintele cel bun, USR-ul cel bun, SRI-ul cel bun, SPP-ul cel bun, Ministerul Public (Lazar) cel bun, DNA (Kovesi) cea buna, societatea civila (#REZIST) cea buna Carevasazica, nu Presedintele Romaniei calca in picioare Constitutia cu maxima satisfactie, nu USR-ul si PNL-ul fac politica apeland, ca resursa ideologica, la MU.E, nu SRI-ul controleaza Justitia prin campul tactic”, nu Kovesi si Lazar controleaza tara prin forta catuselor. Nu, PSD-ul cel rau intra in razboi cu toate aceste institutii si fiinte absolut minunate. Am inteles, distinsi semnatari - trebuie sa fie bine ca sa nu fie rau si e necesar sa facem pace cu institutiile si persoanele enumerate mai sus. Bun, sa faceti voi pace. Nu contati pe mine pentru asa ceva! Si nici pe cei care ne-au votat. Lasati textele astea de #GÂGA, prin care incercati sa convingeti ca veti duce voi reforma Justitiei mai departe! Fiind totusi fiinte dotate cu inteligenta, presupun ca realizati ca oricine ar duce pe bune reforma mai departe s-ar transforma in tinta predilecta in secunda doi! Si, tot in secunda doi, s-ar napusti asupra sa exact acea parte importanta a societatii romanesti reprezentata de Presedintele cel bun, USR-ul cel bun, SRI-ul cel bun, SPP-ul cel bun, Ministerul Public (Lazar) cel bun, DNA (Kovesi) cea buna, societatea civila (#REZIST) cea buna.
4. Vorbiti despre proteste si despre criza de neincredere in partid. Primarul Robert Negoita (care imi comunica zilele trecute nonsalant ca el nu se considera primar-PSD) zice ca cei din Piata Victoriei striga din cauza unor ticalosi care nu isi fac treaba si ca vrea si el sa mearga acolo si sa strige. Apoi, chiar acum cateva ore, senatorul Adrian Tutuianu vine si spune chiar asa:
- N-am nicio indoiala ca condamnarea lui Dragnea din dosarul Referendumul e una politica, dar perceptia publica e cu totul alta. Foarte multi ne-ati acuzat ca tot ce facem sunt acte venite in sprijinul unui om, ceea ce e neadevarat. Sunt lucruri ce trebuie corectate, dar trebuie sa tinem cont de perceptia publica.
Dragi semnatari/sustinatori ai acestei reformatoatre epistole, va rog inca o data sa aveti decenta de a nu ii jigni pe cei carte v-au creditat prin votul lor! Cand imi transmiteti ca cetatenii care protesteaza in Piata Victoriei sunt romani, sa nu uitati sa imi transmiteti in acelasi timp si ca cetatenii care NU protesteaza in Piata Victoriei sunt tot romani. Cu alte cuvinte, in viitoarele dumneavoastra discursuri, astept cu maxim interes sa va aud vorbind si despre cei care au cu totul alte opinii fata de cei care protesteaza in Piata Victoriei. Pentru ca, desi poate vi se va parea surprinzator, si cei care NU protesteaza sunt tot romani. Ba chiar - daca ma insel, va rog sa ma corectati! - printre cei care NU protesteaza in Piata Victoriei sunt mult mai multi dintre cei care v-au votat pe dvs. primari/parlamentari decat se regasesc printre cei care protesteaza in Piata Victoriei. Cand imi transmiteti ca ar fi bine sa ii tratez echidistant pe toti cetatenii, sper ca imi cereti prin acest indemn inclusiv SA-I APAR pe batranii despre care spun unii ca ar trebui sa moara mai repede, SA-I APAR pe cei carora le ureaza de bine implicatii social pe care ii admirati si le striga traditionalul, umanul si crestinescul MU.E! doar pentru ca au indraznit sa gandeasca si sa aleaga diferit (inclusiv pe dvs.), SA-I APAR pe cetatenii ROMÂNI (cateva MILIOANE, acolo) carora cei din Piata Victoriei (alaturi de care spuneti ca vreti sa mergeti si sa strigati) le striga CIU.A ROSIE!. Si la asta va refereati, stimati semnatari, asa este? Ii aparati pe cei care v-au ales si le cereti celor care nu v-au ales sa nu-i mai jigneasca, nu? Politicieni experimentati si in acelasi timp umani, ca dvs., sigur nu declara ca ii admira pe cei care nu i-au votat si care le adreseaza cuvinte oribile celor care i-au votat, nu-i asa?!.
5. Spuneti ca e doar o coincidenta faptul ca cereti demisia lui Liviu Dragnea la doar cateva zile dupa ce Klaus Iohannis le cerea membrilor PSD sa il dea jos pe Liviu Dragnea. In data de 13 august, Iohannis zicea asa:
- PSD trebuie sa inteleaga ca actuala conducere a partidului si a Guvernului este profund nociva, cu efecte nebanuite pe termen lung. Fac un apel la membrii PSD sa ia foarte in serios protestele din aceste zile.
Apoi, dragi semnatari, faceti gafa de a publica pe 19 septembrie o scrisoare unde apare acest text: Actiunile de protest anuntate pentru lunile septembrie si octombrie 2018. Pe bune!? Luna septembrie tocmai se incheie. Putem emite atunci suspiciunea rezonabila ca acest text a fost redactat inca din luna august? #DataViitoareFitiMaiDestepti
6. Mai adaugati ceva absolut monstruos:
- Instalarea neincrederii externe in PSD, pe fondul perceptiei ca sunt atacate institutiile statului de drept si Justitia. PSD nu a fost capabil sa explice convingator, in plan extern.
Ei, aici chiar incepeti sa frizati #PENIBILUL! Eu insumi m-am deplasat la Bruxelles si la Strasbourg si le-am comunicat tuturor europarlamentarilor si tuturor membrilor APCE (mai putin gasca Macovei) situatia reala din tara, modul cum a actionat si actioneaza Noua Securitate. Am transmis de asemenea numeroase scrisori, am vorbit direct in limba engleza la mitingul PSD astfel incat mesajul sa ajunga peste tot. Razvan Savaliuc, de la Lumea Justitiei, le-a trimis celor de la Bruxelles un raport (in engleza si germana) despre tot ce s-a intamplat in Romania. Cum puteti pretinde ca nu s-a explicat convingator? Si pe cine, ma rog, vreti voi sa convingeti? Pe unul ca Juncker, care a demisionat din functia de premier tocmai pentru ca serviciul secret din Luxemburg (aflat, prin lege, sub directa sa autoritate) a interceptat ilegal politicieni si membri ai societatii civile? Pe unul ca Timmermans, care avea tupeul, chiar la Bucuresti, sa certe presa ca face rau. Justitiei atunci cand dezvaluie abuzurile unora ca Onea si Portocala? Pe aceste personaje spuneti voi ca nu le-am convins!??
7. Inchei prin a va spune ca romanii nu sunt deloc IRITATI de faptul ca se vorbeste despre resursele romanesti, de faptul ca se vorbeste despre Legea OFFSHORE. Iar faptul ca va propuneti ajustarea cadrului legislativ si normativ privind exploatarea resurselor naturale in baza principiului maximizarii beneficiilor pentru romani IN CONDITIILE ASIGURARII UNUI CADRU ATRACTIV PENTRU INVESTITORI, pentru mine si pentru MILIOANE de romani inseamna TOT ce se poate citi printre randuri.
Inainte de a concluziona, consider ca este bine ca toti alegatorii PSD sa cunoasca ce au spus recent semnatarii/sustinatorii extraordinarei scrisori:
Robert NEGOITA: Nu am inteles , din ceea ce ati afirmat, sintagma primar PSD”. Tin sa va aduc la cunostinta ca eu sunt Primarul Sectorului 3. Oamenii care ies sa se bata in Piata Victoriei din punctul meu de vedere sunt aceia care au ramas fara speranta, iar treaba asta se intampla din cauza unor ticalosi care nu-si fac treaba sau o fac prost. As vrea sa reiterez ceea ce am spus si cu alte ocazii. DA, SI EU SIMT NEVOIA UNEORI SA IES IN PIATA VICTORIEI!
Gabriela FIREA: Aceasta discutie nesfarsita vizand Statul Paralel, acest subiect nu este atat de agreat de de catre romani in general. Discutiile despre toate aceste subiecte - conducerile parchetelor, sefii de parchete, servicii de informatii si conducerile acestora, legi de securitate, statul paralel, Legea OFFSHORE - IRITA electoratul de stanga!
Marcel CIOLACU:Nu putem asista la izolarea Romaniei pe plan extern si la asocierea ei cu state sanctionate si puse la colt pentru nerespectarea valorilor si principiilor europene. Problemele personale ale lui Liviu Dragnea fac ca modificarile la legile justitiei sa nu poata fi realizate. In locul unei consultari, avem de-a face cu niste decizii impuse unilateral. IAR SOCIETATEA RASPUNDE PE BUNA DREPTATE LA ACEST COMPORTAMENT. Sustin modificarile legilor justitiei, dar facute de o maniera corecta prin consultarea tuturor partilor implicate.
Adrian TUTUIANU: N-am nicio indoiala ca condamnarea lui Dragnea din dosarul Referendumul e una politica, dar perceptia publica e cu totul alta. Foarte multi ne-ati acuzat ca tot ce facem sunt acte venite in sprijinul unui om, ceea ce e neadevarat. Sunt lucruri ce trebuie corectate, DAR TREBUIE SA TINEM CONT DE PERCEPTIA PUBLICA.
Mihai TUDOSE: EU NU CRED CA CINEVA DIN DNA AR FI ATAT DE DETERMINAT SA FACA NISTE DOSARE PE BANDA RULANTA UNOR NEVINOVATI ca sa remanieze Guvernul. Nu se joaca nimeni cu asa ceva. Chiar daca mai exista derapaje, am incredere ca lucrurile nu se pot duce in halul asta!
Sorin GRINDEANU: Apreciez ca AU FOST PROTESTE IN ORDINE, APRECIEZ FOARTE MULT CREATIVITATEA DE CARE MULTI DINTRE PROTESTATARI AU DAT DOVADA. Mesajele le-am inteles. Faptul ca noi si Guvernul pe care il conduc am luat decizia de a abroga OUG 13 e data de urmatorul lucru: chiar daca iei o decizie care poate fi discutabila, DACA IN SOCIETATE APAR MANIFESTARI, PROTESTE, INSEAMNA CA DECIZIA NU A FOST CORECTA SI TREBUIE S-O RETRAGI. LUCRUL ASTA L-AM FACUT.

CONCLUZII:
1. Rafuielile dumneavoastra interne NU ma intereseaza absolut deloc! M-am tinut departe de orice grupare din PSD, tocmai pentru ca pe mine ma intereseaza doar OAMENII CARE NE-AU VOTAT! Atat! N-o sa fiu niciodata omul lui Firea sau omul lui Dragnea sau omul lui X / Y / Z”. Sunt doar un om liber si asa voi ramane!
2. PSD nu a primit voturi doar pentru programul de guvernare. PSD a primit voturi in primul rand pentru a elibera tara asta din stransoarea HIDREI! Si exact asta se va intampla! Toti sclavii Noii Securitati care vor sa puna mana pe PSD pentru a-l transforma intr-o anexa vor avea de a face cu mine si cu MILIOANELE de Oameni care ne-au votat! Va promit!
3. Cand incep brusc sa te laude aia care, pana ieri, iti urau sa dispari de pe planeta, inseamna ca ai ajuns rau, foarte rau. Cand mai ai putin si te apleci ca sa le legi sireturile celor care vituperau recent impotriva ta, celor care savurau noapte de noapte vise umede cu tine evaporandu-te din galaxie, inseamna ca TE-AI DEGRADAT GRAV! Cand te apuci sa-ti cauti aliati in unii care te voiau dezintegrat, cand de adeptii democratiei DIEZULUI te vrei reevaluat, inseamna ca_caracterul tau e iremediabil DEFORMAT!
Liviu Plesoianu,
Deputat PSD