STIRIPESURSE.RO: Analiza INCENDIARA a razboiului Dragnea - Firea: Tinta reala nu e Dragnea, e PSD (Autoare: Loredana Codrut)
Deputatul independent Remus Borza (ex-ALDE), analizeaza conflictul dintre Liviu Dragnea si Gabriela Firea.
- Razboi pe viata si pe moarte intre Gabi Firea si Liviu Dragnea. Va reusi Firea ce nu au izbutit marii barbati din PSD: Grindeanu, Tudose, Ponta, Ciolacu, Stanescu? Asta este intrebarea de pe buzele tuturor. Amici sau inamici ai lui Dragnea. Exista o vorba la romani: Saruta mana pe care nu o poti musca. Gabriela Firea este copilul politic al lui Liviu Dragnea. El a nominalizat-o si a sustinut-o la Primaria Capitalei. El a promovat-o in partid, asigurandu-i o ascensiune fulminanta. Eu o stiu din 1993. Indiscutabil, este o femeie ambitioasa si muncitoare. Apreciez dezinvoltura, inteligenta si perseverenta doamnei Firea. Ma deranjeaza insa, si nu doar la ea, lipsa de loialitate. Liviu Dragnea a avut recent, la Neptun, o discutie cu importanti lideri ai PSD, in care isi anuntase intentia de a se retrage. Profitand de aceasta slabiciune a presedintelui Dragnea, Gabriela Firea incearca ceea ce nu au reusit Grindeanu, Tudose si Ponta: inlaturarea lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD si implicit a Camerei Deputatilor. Desi parea foarte sudat, iata ca lantul de iubire s-a rupt. Momentul ales este interesant: debutul sesiunii parlamentare si startul neoficial al campaniei pentru europarlamentare si prezidentiale. Urmeaza doi ani de foc, daca punem la socoteala si localele si parlamentarele din 2020. De parca pana acum am avut parte de liniste.

Duplicitatea greilor PSD

Exista o probabilitate destul de mare, in contextul atacurilor lansate de Gabriela Firea in ultimele zile la adresa lui Dragnea, ca PSD sa ii aplice o sanctiune. E asteptat un CEx extraordinar. Mai multi parlamentari cer retragerea sprijinului politic primarului general. Greii partidului sunt in barca lui Dragnea. O parte dintre ei doar aparent, pentru ca fac un joc dublu. Pe fata il sprijina pe Dragnea, pe la spate incearca sa-i traga presul. Gabi Firea a reusit sa polarizeze in jurul ei multi nemultumiti de stilul autocrat de conducere al presedintelui PSD. De departe, este cea mai dura confruntare interna de la momentul preluarii conducerii PSD de catre Dragnea. Chiar daca va castiga partida, atat Dragnea, cat si PSD vor iesi slabiti. Asta isi doresc, de fapt, inamicii lui Dragnea si implicit ai PSD. Tinta reala nu e Dragnea, e PSD. Anul trecut, Gabi Firea era una dintre cele mai infocate sustinatoare ale lui Dragnea. Sa ne aducem aminte cu cata manie proletara ii infiera pe Grindeanu si Tudose. Schimbarea la fata, produsa atat de intempestiv, ridica mari semne de intrebare in ceea ce o priveste pe Gabi Firea. Mitingul din 10 august e doar pretextul. Sunt motive mult mai serioase si poate grave care au determinat-o sau au constrans-o pe Gabi Firea sa iasa la lupta impotriva lui Dragnea si chiar impotriva propriului partid. Pentru ca mazilirea lui Dragnea ar deschide un razboi fratricid in PSD privind succesiunea si implicit ar slabi partidul, existand chiar riscul de scindare a PSD. Cui profita dezastrul PSD-ului? In primul rand partidelor de opozitie si presedintelui.Dar mai sunt si altii. Si Gabriela Firea va iesi sifonata de pe urma acestei confruntari. In zadar isi face iluzii ca va prelua conducerea PSD. E o vorba la romani, iubim tradarea dar uram tradatorii. Electoratul PSD-ist va sanctiona un astfel de derapaj. Nici partidele de dreapta, chiar daca le profita actiunea d-nei Firea, nu se vor inghesui sa o salveze de la anonimatul politic in care va cadea. De ce? Pentru simplu fapt ca cine a tradat o data tradeaza si a doua oara, scrie Remus Borza pe blogul personal.

(Sursa: stiripesurse.ro)