STIRIPESURSE: Serban Nicolae si-a facut numarul la motiunea de cenzura: Hai, sa vedem cum e si cu circ (Autor: Vlad Ciurdar)
Senatorul PSD Serban Nicolae a declarat, miercuri, in Parlament, unde a fost dezbatuta motiunea de cenzura a PNL, ca documentul care insumeaza aproximativ 20 de pagini, este maculatura, un text scris de un personaj schizoid, informeaza news.ro. El si-a inceput discursul ironizand dimensiunea textului si pe cei care l-au scris, citit si aprobat. In plus, a atras atentia asupra faptului ca a fost nevoie de o luna pentru a fi depus.
- N-ai cum sa ai un cap limpede cand ai in frunte un cap tulbure. Primul lucru care iese in evidenta este marimea acestui text. Am senzatia daca toti parlamentarii si membrii guvernului faceau greseala de a imprima pe hartie tot acest text s-ar fi taiat paduri cam cat taie sponsorii unora dintre semnatari. O alta chestiune care sare in evidenta este autorul, am incercat sa inteleg cine a scris acest text pentru ca pare un personaj schizoid. E o minte colectiva sau folosesc un neuron in grup? Hai sa vedem cum e si cu circ. Inainte de a discuta despre cifre am observat un lucru - toate datele statistice din aceasta maculatura de cenzura sunt din luna mai, cel tarziu. Si am spus - de ce au scris un text in mai pe care sa-l depuna in iunie? Dupa care mi-am dat seama ca de fapt l-au trimis la citit pana cand l-a inteles. Dureaza ceva pentru ca mai intervine o bicicleta, mai intervine o vacanta, mai pleaca un consilier prezidential - ala responsabil cu cititul, probabil a ramas ala doar responsabil cu intelesul.
Serban Nicolae a punctat si legat de economie:
- De un an si jumatate auzim ca guvernarea PSD aduce o crestere economica nesanatoasa. 7% este o crestere economica nesanatoasa pentru ca e bazata pe consum. Prima intrebare e: cine consuma, daca nu romanii? Probabil ca lucrul asta e rau. Dar sa vedem care este alternativa - e mai sanatoasa - isi doresc romani o descrestere sanatoasa, o criza sanatoasa asa cum au avut, sau o crestere nesanatoasa asa cum face PSD? Pentru ca asta inseamna mai multi bani in buzunarele romanilor si lucrul asta s-a simtit. Banuiesc ca nu va deziceti de Udrea, ca doar era idol politic. Apropo, pe cine trimitea Basescu la Consiliul JAI din partea Ministerului Justitiei? Pe Bica! Pe Alina Bica! Asta apropo de cine ajunge sa reprezinte Romania in Consiliile Europene”.
El s-a referit si la problema Sanatatii, adusa in discutie in textul motiunii:
- Cel mai bun produs in materie de ministru al Sanatatii al semnatarilor acestei motiuni este nepotul mafiei medicamentelor, este cel care a blocat programul de transplant trimitandu-i pe romani sa-si caute sansele de supravietuire in strainatate. Ar trebuie sa va fie rusine pentru faptul ca v-ati opus si atunci cand au fost realizate, sub guvernarea PSD si din insistenta PSD, primele forme de transplant pulmonar. Probabil ca nepotul mafiei, care topaie prin piata, si-a dorit sa nu supravietuiasca pacientii, ca sa aiba dreptate. Puneti pe seama guvernului si lucrurile care nu fac parte din atributele guvernarii - inflatia, indicele ROBOR, si altele, dar haideti sa luam si cifre din maculatura. Pilonul II - 43 de miliarde de lei economisiti de 7 milioane de romani in 10 ani”.
Senatorul a continuat:
- Sa presupunem ca, astazi, 7 milioane de romani ies la pensie in urmatorii 10 ani pe calculele maculaturii de cenzura, primesc pe luna 51 de lei si 20 de bani. Astia sunt banii cu care credeti ca ar trebui sa traiasca cineva la pensie din banii economisiti pana acum. Ajungem la invatamant si am o veste buna - editura Didactica, aia pe care o urati cu atata furie, probabil ca exista niste tare din copilarie, din tinerete, a inceput sa distribuie, in premiera pentru Romania post decembrista, manualele de clasa a VI-a pentru anul scolar urmator. Se pare ca aveti mare nevoie de ele! Stimati bugetari pe bani publici, va informez ca in Agricultura peste 3 miliarde de euro au fost dati anual fermierilor romani, la inceputul lucrarilor, atunci cand e nevoie, nu dupa ce se indatoreaza. De asemenea, 300.000 de hectare au fost contractate la irigatii anul trecut si un peste 1 milion de hectare, anul acesta. Dupa cum va uitati la mine se pare ca n-ati prins nimic in maculatura de cenzura, pentru ca idolul dumneavoastra este Ciolos, fost comisar european care, pe langa Petre Daea, e un fel de sculer-matriter, impingator la tractor.
Ajungand la Justitie, Serban Nicolae a afirmat:
- Sa ne amintim cum ati facut atunci cand erati la putere reformele in justitie. In 2005, legile justitiei au fost modificate prin asumarea raspunderii de catre batrana procuroare ceausista Macovei - era garantata Soros, merge! Codurile penale au fost date de grupul de somitati in materie in juridica Boc - Predoiu - Bica prin asumarea raspunderii. Era bine, erau garantati - nu mai spun numele, ca sa imi ceara replica. De asemenea, in 2016, Pruna a modificat peste 150 de articole din legislatia penala prin OUG, bineinteles, data seara, ca cinstitii, fiind vara era insa ora mai tarzie. Si atunci era bine ca era garantata de protocoalele secrete. Sase luni de dezbateri in Parlament, cu televiziuni, transmisii in direct si pe internet, cu CMS-ul si Ministerul Public de fata, cu asociatiile judecatrilor si procurorilor de fata - astea au fost Â'pe repede inainteÂ' si Â'in fortaÂ'. Exemplele dumneavoastra sunt cele corecte. E un domeniu in maculatura de cenzura in care e posibil ca semnatarii sa fie mai priceputi ca noi - in materie de contracte part time.
- Avem si in Parlament pe unii care nu fac nimic in afara de circ, dar de acuma nu fac decat circ cu banderola pe mana. Aceasta greva maidaneza este un fel de protest de stil nou pe care nu l-am putut intelege. Nu fac greva si la deconturi pe bani publici. Fac naveta la tara cu avionul, pentru ca au primit vot. Am sa zic ceva legat de transporturi - va spun ceva numele Basescu, Boagiu, Dobre, Berceanu, Orban? Kilometri si kilometri de autostrada in fisete, pe hartie. Mi se pare de foarte prost gust aceasta - nu stiu - autosatisfactie pe care o incearca semnatarii motiunii legandu-se de prenumele doamnei prim-ministru”.
In incheiere, Serban Nicolae a punctat:
- Romania centenara pe care o vreti dumneavoastra vreti sa fie reprezentata de Werner Iohannis, Orban Ludovic, Kovesi, Gushet, si Ciolos. E foarte bine, sunt cetateni romani si noi ii tratam cu respect, dar idolii dumneavoastra, luptatorii anticoruptie, bravi procurori, au si renumele pe masura care sa arate poporului roman cat de eroici si de darji sunt in lupta anticoruptie. Si si-au dat singuri aceste supranume - Portocal, Veverita, Cucuveaua Mov, Zdreanta, Tractoristul. De fapt, am un mesaj pentru semantarii maculaturii - va asemanati si v-au adunat, dar pentru ca aritmetica rade, asa cum va adunati sunteti din ce in ce mai putini si din ce in ce mai. Multumesc!