Antena3 informeaza: Traian Basescu, lovitura dura pentru PNL. Ce se va intampla daca va reusi suspendarea premierului Dancila
Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, l-a contrazis, duminica seara, intr-o emisiune TV, pe fostul presedinte al CCR, Augustin Zegrean, care a declarat ca o eventuala suspendare a premierului Viorica Dancila ar echivala cu schimbarea guvernului dupa 45 de zile.
- Imi cer scuze anticipat d-lui Zegrean si la toti constitutionalistii, la profesionisti, insa am cu totul alta parere. Ne ducem la cartea asta mica - Constitutia - vitala si cautam articolul 107, care spune foarte clar - presedintele Romaniei nu-l poate revoca pe primul ministru. De aici venim si spunem - sta suspendat 45 de zile premierul. Si? Cineva trebuie sa emita un decret de revocare si presedintele nu poate. Ar putea Parlamentul, dar numai printr-o motiune de cenzura. Deci premierul nu poate fi schimbat decat prin votul Parlamentului. Majoritatea care e acum in parlament arata ca nu ar fi nicio sansa ca parlamentul sa dea un vot, sa spunem ca face opozitia o motiune de cenzura, nu ar fi nicio sansa sa treaca. Daca s-ar merge pe aceasta idee e clar ca dupa motiunea de cenzura picata in parlament premierul e mai viu decat oricand, a declarat Traian Basescu.