MocheMordechai.ro: Scranteli romanesti (Autor: Daniel Octavian Bejan)
Mai de-un pamplezir, mai de gura casca, ori din destoinica amoare pentru clanta licuriceasca, tot rumanul cata cu strasnic interes la caftanirea de sultan de peste Atlantic. Pentru ca, nu-i asa, de asta atarna bunastarea Inaltei si Foarte Latei Porti, iar de la bunastarea ei atarna bunastarea mesterilor lustruitori. De clanta. Pana aici toate bune si inghesuite, dar cand te scarpina necuratul si dai mai multa bagare de seama vezi ca lucrurile se apleaca tare a mirare si grozava scranteala. N-ai cum sa nu te gandesti ca pe multi i-a oropsit o rea vatamare a capului cand vezi cum cer coliva la nunta romaneasca si zbiara dupa tortul miresei la parastasul american. Mai intai te crucesti cum vezi ca pesedistii de ziua a Dragnea, altfel oameni cumsecade, cu farafastac de stanga, sunt inamorati de conservatorismul republicanilor americani ai lui sultan Trumpoglu. Pentru ca nimic nu e mai logic si cuminte asezat decat prieteneala cu aia care se declara anti-stanga si injura, peste balta, tot ce are legarura cu socialismul, social-democratia sau alte stangacenii. In acelasi timp, toata ingramadeala de partide care se pretind a fi dreapta neaosa, de la popularii basescului pana la liberalii ploii, se inghesuie intru jelirea si puparea democratilor americani, care la ei acasa trec drept mai spre stanga, clar anti-conservatori (cum se pretind popularii europeni), chiar daca nu sunt ei bolsevizati pana la stadiul de Sanders. In conditiile astea e lucru de mare mirare ca ideologiile, doctrinele, nu se vand la suluri, in pachete de cate opt. De unde se vede ca mare lucru e clanta licuriceasca, pentru ca functioneaza ca aparatul fotografiat Laika, adica are imaginea clara, dar pe dos, negativ cum ar veni. Pana la urma e anapoda ca atunci cand il vezi pe unul pornit sa manance cacat sa-l opresti din treaba ca sa-l intrebi daca pentru asta foloseste lingura sau furculita.
Scranteala nu se opreste aici. Toti aia care l-au votat, iubit si pupat in toate orificiile pe Basescu se declara revoltati de mojicia noului presedinte, pardon, sultan american. L-au iubitara pe basesc, dar le pute ca Trump e mitocan, nu respecta femeile (pasarica, n-ai si tu treaba), e homofob (un gaozar din ala), rasist (tiganca asta imputita) si asa mai departe. Cum spuneam, un craniu cu os atat de sanatos ar fi pacat sa fie stricat de poluarea cu neuroni. Sanatate si 6 case!

P.S. Poate nu era limpede de unde au luat ai nostri obiceiul iesitului la miorlait pe trotuar cand nu le convine rezultatul alegerilor. Iaca explicatia la vrednicii democrati americani, pentru care democratie e doar cand e cum vor ei. Asa ca au pus-o de un maidan mai ridicol, dar supraponderal, fix acasa la ei, la Washington. Bravo, istetilor! Insistati, ca ati mai incercat smecheria asta si prin alte parti si ati vazut ce bine s-a terminat.