Cotidianul: Pe asta inca nu o aflarati, domnule Klaus Iohannis (Autor: Sorin Avram)
Domnule Klaus Iohannis, aflaram de la televizor ca:
- Nu ne mai permitem sa pierdem timpul. Nu vreau sa ajungem in 2018 sau in 2019 si romanii sa intrebe: ce ati facut pana acum, timp de 30 de ani, cu aceasta tara? Iar raspunsul sa fie: mai nimic sau prea putin. Pentru ca am fost prea ocupati cu scandalul zilnic, cu cautatul agentilor acoperiti, cu speculatiile si scenariile, cu mizele mici si orgoliile marunte.
Domnule Klaus Iohannis, mai aflaram de la televizor ca vreti ca:
- In 2018 si 2019 romanii sa simta, deja, ca traiesc intr-o tara a lucrurilor bine facute, o tara occidentala, in care se simt respectati si demni. Ca Romania merge pe un drum cu obiective precise si ca generatiile urmatoare au un viitor.
Lucrurile astea le aflaram de la dumneavoastra, domnule Klaus Iohannis, in campania pentru alegerile prezidentiale din 2014, la finalul careia iesirati castigator in fata lui Victor Ponta. Zilele astea aflaram de la televizor, domnule Klaus Iohannis, ca dv nu reusiti sa va impacati cu ideea ca ati pierdut alegerile parlamentare, iar din aceasta cauza nu ati mai putut beneficia de Guvernul Meu. Mai aflaram tot de la televizor, domnule Klaus Iohannis, ca sunteti hotarat sa continuati lupta cu liderii PSD si ALDE, cele 2 partide care au fost votate masiv de romani la alegerile din 11 decembrie 2016. De la televizor mai aflaram, domnule Klaus Iohannis, ca, pentru dumneavoastra, presedintele Senatului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, este un mincinos penal, care probabil ca nu ar mai fi fost nici mincinos si nici penal daca ar fi fost de acord cu propunerea pe care i-ati facut-o, de a trada PSD-ul si de a forma o majoritate parlamentara alaturi de PNL, USR, PMP, UDMR si minoritati. In opinia dumneavoastra, domnule Klaus Iohannis, Calin Popescu Tariceanu nu se poate bucura de prezumtia de nevinovatie, asa cum v-ati bucurat dumneavoastra in campania pentru prezidentiale, atunci cand aveati pe rol un proces de incompatibilitate cu ANI.
De la televizor mai aflaram, domnule Klaus Iohannis, ca dumneavoastra ati fost in vizita la CSM si ati dat de inteles ca veti face echipa cu institutiile de forta ale Statului Roman, pe care nu veti ezita sa le asmutiti impotriva celor care nu va sunt aliati. Mai aflaram, domnule Klaus Iohannis, ca dumneavoastra aflarati ca doar Liviu Dragnea stie programul de guvernare:
- Domnule Liviu Dragnea, aflaram de la televizor ca sunteti singurul care stie programul Guvernului din scoarta-n scoarta. Va rog eu frumos, invatati-i si pe ei.
Pe asta o aflarati, domnule Klaus Iohannis, insa se poate observa ca, la 2 ani de la preluarea mandatului, inca nu aflarati ca sunteti presedintele tuturor romanilor, si nu doar al celor din PNL, USR si CSM.