Senatorul Florian-Dorel Bodog a sustinut o declaratie politica intitulata: PSD a castigat alegerile locale. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
In declaratia mea politica de astazi as dori sa salut victoria incontestabila a PSD in alegerile locale desfasurate pe data de 5 iunie. Rezultatele finale date publicitatii de catre Biroul Electoral Central arata cat se poate de clar ca PSD ramane cel mai important partid politic din Romania. La votul politic pentru consiliile judetene, scorul PSD este de 37,58%, urmat de PNL, cu 31,93%, ALDE, cu 6,31%, UDMR, cu 5,33%, si PMP, cu 4,27%. PSD castiga astfel cele mai multe mandate de consilier judetean, in numar de 579. PNL a obtinut 496 de mandate, UDMR 95 de mandate, ALDE 76, iar PMP 37.
In ceea ce priveste votul pentru primari, si aici PSD a castigat detasat, cu 1 677 de primari, fiind la conducerea celor mai multe primarii din tara, urmat de PNL, cu 1 081 de primarii. Pe locurile urmatoare se situeaza UDMR, ALDE, candidatii independenti si UNPR. PSD a obtinut si cele mai multe mandate de consilier local - 16.648. Suntem urmati de PNL 13.193, ALDE 2.504, UDMR 2.284, PMP 1.315 si UNPR, cu 1.203 mandate de consilier local.
Din punctul mei de vedere, victoria din alegerile locale confirma cateva lucruri importante pentru configuratia politica actuala si viitoare. In primul rand, confirma faptul ca PSD este cel mai puternic partid politic din Romania. Avem nu doar cei mai multi membri si simpatizanti, dar reusim sa obtinem si cele mai multe voturi. Constant, PSD reuseste sa obtina peste 35% din preferintele electorale ale romanilor, ceea ce reprezinta un bazin electoral solid. Totodata, aceasta victorie confirma ca majoritatea romanilor au incredere in partidul nostru si in candidatii social-democrati. Echipa PSD este una formata din oameni care stiu sa faca administratie si sunt dispusi sa-si puna experienta si expertiza in folosul dezvoltarii comunitatilor locale. Sunt convins ca toti alesii locali ai PSD vor munci cu seriozitate pentru a gasi cele mai bune solutii la problemele oamenilor si pentru dezvoltarea oraselor si comunelor Romaniei.
Alegerile locale sunt importante nu doar prin prisma configurarii puterii la nivel local, dar si pentru ca ele ne arata directia si tendintele pentru viitoarele alegeri parlamentare. PSD a trecut victorios testul alegerilor locale si se profileaza ca partidul care va castiga si alegerile parlamentare de la sfarsitul acestui an. Impreuna cu aliatii nostri din UNPR si ALDE, precum si printr-o colaborare stransa cu UDMR, am incredere ca vom reusi sa formam viitoarea majoritate parlamentara, precum si viitorul guvern al Romaniei. Va fi o reintoarcere la politicile publice coerente si in interesul romanilor, o reintoarcere la guvernarea care a dovedit ca poate si stie sa fie eficienta si sa produca bunastare.