Mihai Fifor, Liderul Grupului parlamentar PSD din Senat, a declarat: Reducerea cotei contributiei de asigurari sociale cu 5 puncte va fi un sprijin concret pentru piata muncii din Romania!
Salut decizia din Plenul Senatului, prin care s-a adoptat cu 67 de voturi pentru, 23 impotriva propunerea legislativa de reducere a cotei contributiei de asigurari sociale cu 5 puncte procentuale - 2 puncte la angajator si 3 la angajat.
Am votat aceasta propunere legislativa de modificare a Codului fiscal pentru ca vine in sprijinul, atat al angajatorilor, cat si al angajatilor romani. Sunt convins ca prin aceste masuri vom incuraja piata muncii si transparentizarea activitatilor din acest domeniu.
In urma votului din Plenul Senatului, cota de contributie de asigurari sociale este de 21,3% pentru conditii normale de munca. Din aceasta cifra, 7,5% reprezinta contributia individuala si 13,8% contributia datorata de angajator. Pentru conditii deosebite de munca, cota de asigurari sociale este de 26,3%, din care 7,5% pentru contributia individuala si 18,8% pentru cea datorata de angajator. Pentru conditii speciale de munca, cota de contributie la asigurarile sociale va fi de 31,3%; 7,5% - pentru contributia individuala si 23,8% - pentru cea datorata de angajator.
Senatul este prima Camera sesizata, dar sunt convins ca si deputatii vor adopta aceasta masura fiscala benefica pentru piata muncii din Romania.