AmosNews: Olimpiada Dragnea - Zgonea (Autor: Octavian STIREANU)
Dragnea si Zgonea afiseaza in ochii naivilor ca se afla intr-o frumoasa competitie pentru intaietatea luptei de aparare a Codurilor penale in forma existenta.
Zgonea afirma ca a fost exclus din PSD pentru ca a fost singurul din partid care s-a pus pavaza in calea atacurilor netrebnice la statul de drept. Si, pentru acest lucru, ne spune omul nr.3 in stat, a fost acuzat de indisciplina democratica. (Ce-o fi insemnand aceasta expresie numai dumnealui stie, fiind un artist al amestecului de cuvinte in gura precum prunele in mixer).
Pe turnanta vine, insa, dl. Dragnea, care ne spune nooo, nu Zgonea este cel care a blocat dezbaterea proiectelor de modificare a Codurilor penale, ci el, care e liderul deciziei politice in PSD.
- Domnul Zgonea a spus tuturor ca toate intiativele din Parlament au fost blocate de el. Nu exista asa ceva. Decizia politica este cea care tine in loc modificarea legislatiei pe justitie! Si am tinut-o in loc pana astazi si o sa o tin in loc atat timp cat voi fi presedintele acestui partid!, ne asigura liderul PSD, spre linistea Monicai Macovei.
In realitate, Dragnea l-a dat afara pe Zgonea din partid nu pentru ca acesta ar fi pretins ca este luptatorul unic in apararea statului de drept, ci pentru ca i-a cerut demisia din fruntea PSD.
Iar Zgonea i-a cerut demisia lui Dragnea nu pentru ca era animat de suprematia vreunui principiu din Codul penal, ci pentru ca a ajuns sa creada ca, daca locuieste intr-o vila de fost nomenclaturist, are bodygard la scara si pleaca prin strainatate mai des decat la Dabuleni are automat si calitati de mare lider politic.
Dupa cum se vede, cei doi afiseaza o demagogie dureroasa pentru acest partid: pretinzand, care mai de care, ca modificarea Codurilor penale se va face doar trecand peste cadavrul lor, si Dragnea, si Zgonea cad fara sa vrea in capcana de a fi sustinatorii regimului basist, care a ticluit respectivele Coduri, adoptate sub bagheta Monicai Macovei fara dezbatere parlamentara. Pe de o parte, de forma, mai toti pesedistii spumega impotriva Sistemului basist, dar pe fond Dragnea si Zgonea se intrec in a arata care este mai cocos in apararea acestui sistem! Cu speranta ca primesc, desigur, coronita de premiant de la Marele Arbitru.