Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata: O primarie pierduta. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Pe vremea candidatilor lui Caragiale se pierdea cate o scrisoare, si tot iesea o intreaga nebunie. Va inchipuiti, venind in zilele noastre, dar pastrand neintinate sfintele metehne de-atunci, ce dimensiuni are scandalul din PNL, partid care si-a pierdut, dupa o banala vizita la DNA, candidatul si, multi zic, si primaria. Asa spun analistii si parca nu prea ai argumente sa-i contrazici.
Dupa cum s-a vazut, ce a patit domnul Ludovic Orban nu a fost si nu este motiv de jubilatie pentru candidatii celorlalte partide inscrise in cursa pentru castigarea celei mai importante primarii din tara. Domnul Orban a avut reactia pe care a avut-o â€" onesta, spune Alina Gorghiu, termen discutabil, dar pe care prefer sa nu il comentez, iar partidul a fost, pentru 24 de ore, in stare de soc. Poate isi va reveni, pentru ca liberalii au orice, numai timp nu.
Pe aceasta zona sensibila as face un comentariu, data fiind remarca deloc inspirata a Alinei Gorghiu cum ca PNL nu e PSD. Adica liberalii nu-si rup camasa de pe ei atunci cand cineva din partea PNL trebuie sa renunte la o candidatura, fortat de aceste imprejurari. Sa fim seriosi, doamna Gorghiu, dintr-o smucitura a DNA-ului v-ati rupt si maieul, si camasa, si sacoul. Sa ziceti mersi ca nu s-a intamplat pe ger, ca ramaneati si fara palton! Cum putem vorbi despre onestitate cata vreme liberalii nu au comentat motivul retragerii din cursa electorala, ci doar deciziile de dupa ale domnului Orban?!
In alta ordine de idei, bine ca in sfarsit avem un presedinte apolitic, ale carui opinii pe un astfel de subiect sunt interesante in masura in care prestatia domnului Orban in campanie â€" care, va mai amintiti, il anunta ca in ringul de box pe candidatul liberal â€" a fost interesanta. Sunt sigura ca domnul presedinte, fost primar, priveste cu ingrijorare situatia fostului candidat, sau o fi preocupare?!
La ingrijorarile de sezon ale mai-marilor tarii adaug si eu una, e drept, mai mica. Domnul Blaga, celalalt copresedinte al PNL, a facut, tot luni, o declaratie care arata, de fapt, cat de superficial este tratata problema selectarii candidatului la cea mai importanta primarie din tara.
- Nu o sa lungim discutia, maine o sa avem candidatul, a spus Domnia Sa. Maine, adica marti.
Pai, stimati colegi liberali, daca e atat de simplu sa produci un candidat, de ce v-ati chinuit atat? Ba domnul Busoi, ba domnul Orban, ba mai stiu eu cine va urma. De cat credit se va bucura un candidat inventat in mai putin de 24 de ore, scos ca un iepure din jobenul magicianului? Cu siguranta ca veti avea raspunsul la aceasta intrebare imediat dupa ce veti fi pierdut Primaria Generala. Si nu va fi deloc un numar de magie.