C.T. Popescu, despre candidatura lui Marian Munteanu: Cred ca PNL a suferit un accident vascular cerebral
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune ca numirea unui candidat la primarie din caciula este o insulta la adresa electoratului PNL si la adresa bucurestenilor. Despre Marian Munteanu, jurnalistul spune ca acesta are discurs de Mesia si ca nu este cu adevarat interesat sa conduca Primaria Capitalei.
- Desi pare, nu cred ca dl Marian Munteanu a suferit un accident vascular cerebral in urma caruia se manifesta o anume alienatie mintala in perceptia timpului. Cred ca PNL a suferit un accident vascular cerebral, inghetat, e acolo si se manifesta ca atare. Un partid de asemenea dimensiuni, care uneste PD cu PNL, al doilea partid al tarii, aduce un candidat la Primarie peste noapte, din caciula. Eu nici nu stiu cine din partidul asta stia ca e vorba de acest candidat acum 48 de ore sau cand a fost anuntat. Asa se alege un candidat la Primaria Capitalei de catre un mare partid care poarta un nume istoric? Un mare partid isi formeaza un candidat la Primaria Capitalei, care este a cincea functie in stat, cu cel putin doi ani inainte, isi alege un om care are legatura cu orasul, cu problemele lui, a spus Cristian Tudor Popescu.
- Indiferent cine este acest candidat, a-l numi in felul acesta este o insulta la adresa electoratului PNL si la adresa bucurestenilor. E o insulta in sine, dincolo de persoana respectivului candidat, a adaugat jurnalistul.
In ceea ce-l priveste pe Marian Munteanu, Cristian Tudor Popescu spune ca nu mai e de gluma.
- Domnul asta, de care mai intai razi si apoi iti ingheata rasul pe buze, vine cu o intreaga ideologie de tip neo-legionar, de tip nationalist ortodoxist agresiv. Pe domnul acesta nu il intereseaza sub nicio forma Primaria Capitalei. El vine cu un discurs de Mesia. Ce candidat la primarie? Ce candidat la presedintie? Are discurs de salvator al neamului. Primaria Capitalei este o ocazie â€" este prilejul, dar nu cauza relansarii sale. Asta i s-a oferit acum, mai spune Cristian Tudor Popescu.
- Il intereseaza strazile alea desfundate, il intereseaza ca ingheata oamenii prin case, iarna? Nu, il intereseaza familia crestina, sute de mii de oameni sa fie scosi in strada de el, ca primar. Il intereseaza idealurile nationale, sfintii, Dumnezeu. Este un discurs periculos. Cu tipul acesta de discurs, in acest context â€" avem mereu discutii despre imigranti, despre musulmani care au familii numeroare, avem discutii despre moschee, avem porci inghetati bagati in pamant, acolo, ca sa nu se construiasca moscheea, avem moarte tiganilor, scris in centrul Capitalei la o manifestatie pasnica de ziua romilor. PNL il trimite la primarie pe omul lui Dumnezeu, mai spune Cristian Tudor Popescu.