Mesajul Majestatii Sale Regelui Mihai I de Craciun 2015
Romani,
In anul 1940, m-am adresat voua de Craciun pentru prima oara. Am traversat aproape un secol impreuna, iar astazi intoarcem inca o pagina din viata tarii noastre.
Generatia tanara stie ce vrea. Cu onestitatea si pasiunea tinerilor romani, am incredere ca timpurile noastre vor putea fi trecute cu bine.
La sfarsit de an, gandul meu merge si catre oamenii in varsta, unii singuri, altii bolnavi. Ei ne dau o lectie de curaj si de demnitate.
Trimit incurajare celor care lucreaza in spitale si salveaza vieti. Celor care au inimile indoliate, ca si celor ingrijorati de starea de sanatate a celor dragi, le trimit toata afectiunea si compasiunea mea.
Le transmit un cuvant de apreciere celor de la catedra, din toate scolile. Insufletirea si modestia lor sunt un exemplu pentru societate.
Militarii nostri isi fac datoria cu cinste, iar uneori aceasta ii costa viata. Ei dau dovada de curaj si profesionalism.
Regina si cu mine suntem putin prezenti in public, dar ne bucuram cand vedem ca Palatul Elisabeta, Castelul Peles si Savarsinul sunt pline de viata, ca aduna mii de romani si dau un exemplu bun societatii. Multe institutii si organizatii doresc sa poarte un nume regal sau sa aiba patronajul nostru, iar aceasta ma bucura nespus de mult.
Suntem in ajunul sarbatorii nasterii Domnului Nostru Isus Hristos. Familia noastra, precum a fiecaruia dintre voi, are parte de bucurii, dar si de dezamagiri si de griji. Exemplul de iubire si credinta al Familiei Mantuitorului se asaza frumos alaturi de viata noastra de zi cu zi. Multe sunt diferite fata de acum doua mii de ani, dar multe au ramas la fel, in lumea oamenilor.
Trimit romanilor din tara, din Basarabia si din toate colturile lumii, o parinteasca binecuvantare.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Mihai R