Senatoarea PSD Doina Federovici a declarat, luni, ca parlamentarii botosaneni de la PDL-PNL si-au batut joc de proiectul de reabilitare a drumului national 28 B Botosani -Targu Frumos. Acestia si-au retras propriul amendament la Legea Bugetului pentru acest drum, desi fusese adoptat cu sprijinul voturilor PSD si UNPR din comisiile reunite de buget, finante si banci ale celor doua camere ale Parlamentului. In consecinta, judetul Botosani a pierdut finantarea necesara executiei lucrarilor drumului Botosani-Targu Frumos, desi Guvernul Ponta alocase resursele necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate si proiectare pentru acest proiect.
- E rusinos ce au facut cei de la PDL-PNL! Si-au batut joc de acest proiect! Prima data, au refuzat sa avem o actiune comuna si au depus un amendament separat de cel depus de parlamentarii PSD si UNPR. Apoi au respins amendamentul nostru, desi prevedea o suma mai mare. Cand a urmat amendamentul lor nici macar nu au venit sa il sustina in comisii. L-a sustinut domnul deputat de Iasi Anton Dobos si cu sprijinul parlamentarilor PSD si UNPR am reusit sa obtinem aprobarea lui. In final insa, cei de la PDL-PNL si-au retras amendamentul adoptat, anuland astfel finantarea pentru drumul Botosani - Targu Frumos. Rusinos!, a declarat Doina Federovici.
Practic, dupa ce au refuzat sa aiba o actiune comuna cu toti parlamentarii de Botosani, senatorii si deputatii PDL-PNL au depus separat un amendament prin care cereau alocarea a 189,7 milioane lei pentru drumul Botosani - Targu Frumos, desi la acel moment exista deja un alt amendament depus de PSD si UNPR care prevedea suma de 201,8 milioane pentru acelasi proiect.
La dezbaterea din comisii, PDL-PNL a respins amendamentul propus de PSD si UNPR, desi acesta aloca o suma mai mare cu 12 milioane de lei pentru drumul Botosani - Targu Frumos. Intrucat pe agenda mai ramasese doar amendamentul PDL-PNL, cei de la PSD si UNPR l-au votat considerand ca este in avantajul judetului, chiar daca suma prevazuta era mai mica. In acest fel, amendamentul PDL-PNL a fost adoptat cu 15 voturi pentru, 12 abtineri si 2 impotriva.
In final insa, membrii celor doua comisii de buget, finante si banci au constatat ca amendamentul propus de PDL-PNL nu putea fi aplicat, pentru ca indica o sursa de finantare inoperabila in acest caz. Ca atare, parlamentarii PDL-PNL au trebuit sa isi retraga amendamentul, iar drumul Botosani - Targu Frumos a ramas fara finantare.
- Este absolut rusinos ce s-a intamplat! Drumul Botosani - Targu Frumos a fost abandonat, iar judetul nostru a pierdut 200 de milioane de lei doar din cauza acestui orgoliu politic nemasurat al celor de la PDL-PNL. Sa le fie rusine! Si-au batut joc de botosaneni! Nu doar ca au refuzat sa actionam uniti, dar ceea ce au facut ei separat a fost prost facut si din cauza asta toti botosanenii vor avea de suferit. Rusine PDL si PNL!, a spus Federovici.
Daca cei de la PDL-PNL ar fi sustinut amendamentul depus de parlamentarii PSD si UNPR de Botosani, care prevedea o alta sursa de finantare, astazi drumul Botosani - Targu Frumos ar fi dispus de finantarea necesara pentru executia integrala a lucrarilor de reabilitare.