Ludovic Orban il tavaleste pe Johannis. E primul atac dur venit din partea liberalilor dupa instalarea guvernului Ciolos / AMPRESS
Unul dintre liderii liberali, Ludovic Orban, cel mai activ si vocal in campania electorala a lui Klaus Johannis, il ataca acum fara menajamente pe presedinte, acuzandu-l, intre altele ca a mers la ministerele fortei si nu la Educatie, de pilda, pe care o considera in campanie o prioritate. Iata ce scrie Orban pe Facebook:
- As fi preferat sa il vad pe presedintele Johannis la instalarea oficiala a noului ministru al educatiei, a noului ministru al culturii, a noului ministru al sanatatii, a noului ministru al economiei, chiar a noului ministru al justitiei. Acestea sunt prioritatile mandatului sau. Nu mi-au placut uniformele din scoala, cand eram obligati sa ne imbracam toti la fel. Nici pompa, fanfara, alinierea si etalarea demonstrativa a fortei, a spus Orban.
Presedintele a fost, intr-adevar, intr-un tur fara precedent la instalarile de ministri, la Interne, Armata, la Externe si la instalarea premierului. In replica, de la Cotroceni, ni se spune ca presedintele a fost la ministerele care tin de obligatiile sale constitutionale, tinand de politica externa si securitatea nationala, apararea cetatenului, asta neinsemnand”ca nu este interesat de educatie, sanatate, cultura”. Criticile lui Ludovic Orban vin dupa instalarea guvernului Ciolos si indica o nemultumire in partid. Atat PSD cat si PNL se simt trase in piept de presedinte, ceea ce nu i-a impiedicat sa voteze fara cracnire guvernul Ciolos. Intrebarile ziaristilor sunt daca i-a speriat strada sau au a se teme de pacate penale.