Adian Severin concluzioneaza: Pe strazile Romaniei nu se dau lupte politice ci geo-politice / ZIUA NEWS
Analistul si politicianul Adrian Severin scrie pe blogul propriu un text ce se doreste a fi concluzia faptelor din ultima saptamana de pe strazile si spitalele din Romania. Severin crede ca nu e vorba de o lupta politica si de o resetare a clasei politice, ci de un razboi de manipulare geo-politic:

In ciuda a ceea ce isi imagineaza oamenii de buna credinta care isi striga cu disperare de cateva zile frustrarile legitime pe strazile Bucurestiului si ale altor orase romanesti, ceea ce se reseteaza sub ochii nostri nu este politica Romaniei ci geografia politica a Europei centrale si de est, la Dunarea de jos si la Marea Neagra.
In acest context, un distins analist politic rus ne linisteste asigurandu-ne ca Rusia a respectat si va respecta faptul ca Romania (ca membru NATO!) se situeaza in zona de influenta a Germaniei (sic!). Asadar in cadrul intelegerii ruso-germane si pentru a menaja susceptibilitatile aliantei nord-atlantice, romanii vor fi alocati spatiului german. Nu vom fi cedati, deci, rusilor. Rusii nu ne (mai) vor. Ne iau nemtii. Ura!!! (N-o fi cam tot aia? In fine)
Franta isi va lua si ea tainul. (Prietenii premierului cel asteptat stiu de ce.) Pseudo-revolutia de pe Dambovita ofera ocazia resetarii motorului franco-german pe plaiul mioritic. Aceasta dupa ce el se gripase de ani buni alergand bezmetic pe magistralele trans-europene.
In fata unei asemenea ofensive revolutionare America este cea care pare a pierde teren. Justitia romana americanizata este un instrument prea tocit de atatea decapitari pentru a mai fi eficient; daca nu cumva a trecut pas cu pas in tabara germana. In masura in care va reusi, resetarea geo-politica a Romaniei va lua locul sangeroasei lupte impotriva coruptiei care a ajuns sa ii deranjeze masiv pe "investitorii" - pardon, colonistii - straini.
Asta nu inseamna, insa, ca americanii vor capitula. Gramatica englezei americane nu cunoaste conjugarea verbului a capitula la persoana intai. Washingtonul mai are in cazarmi destula societate imbracata in uniforme civile. Cel mai probabil isi va reseta politica romaneasca spre a confisca revolutia colectiva aprinsa de euro-asiatici in cluburile cetatii lui Bucur-ciobanul. De la rock la cazacioc si de-aici iarasi la rock! Noi batuta tot pe loc. Sa le fie cu noroc!
Ce castiga romanii si Romania din aceasta batalie sau din aceste resetari complicate, complexe si perverse? Pe cine mai intereseaza?! Adrian Severin