Principalele mesaje transmise de Liviu Dragnea, presedintele PSD - Biroul Permanent National al PSD - 26.10.2015

Legea votului prin corespondenta va primi votul final miercuri, 28 octombrie 2015, si va fi adoptata in forma aprobata in Comisia speciala, apoi va merge spre promulgare catre dl presedinte Iohannis.

Legea privind Agentia pentru Valorificarea Bunurilor Sechestrate a picat in Senat pentru ca o parte dintre membrii coalitiei nu au fost prezenti, dar si pentru ca senatorii din Opozitie au votat impotriva.Sunt convins insa ca miercuri o vom adopta. Poate, pana atunci, si opozitia intelege ca aceasta institutie este extrem de importanta pentru a se valorifica bunurile pe care se instituie sechestru de catre institutiile statului care au competenta in domeniu.

Solicitarile venite de la Ministrul Justitiei si de la Parchet privind ridicarea imunitatii doamnei deputat Elena Udrea - PSD va vota pentru aprobarea acestor cereri.

Se va prezenta proiectul de Cod de Conduita pentru membrii PSD, precum si rezultatele consultarii largi care s-a realizat cu cateva milioane de cetateni. Fiecare ministru si vicepresedinte al partidului va merge intr-o localitate din zona pentru a discuta cu cetatenii de acolo.

Sedinta Biroului Permanent National (sambata, 31 octombrie 2015, la Viseu).Se va prezenta Proiectul de Lege a Salarizarii Bugetare.

Situatia autostrazii Sibiu " Orastie.Studiul de fezabilitate a fost gresit intocmit (2007-2009)
Constructorul a executat lucrari neconforme. Proiectantul nu a avut in vedere ca in zona pot fi alunecari de teren. Toate pagubele vor fi suportate de catre antreprenorul general si nu de catre stat. Ministrul Transporturilor a dispus o ancheta din partea Corpului de Control. Dupa rezultatul Corpului de Control, dl Matache va organiza o conferinta de presa pentru a explica public cauzele care au dus la aceasta situatie.

Situatia de la TAROM. Ministrul Transporturilor a facut o scurta informare privind mentenanta aeronavelor companiei TAROM. Au fost cateva cauze subiective care nu sunt din vina conducerii actuale, ci pentru faptul ca in 2013, ministrul Transporturilor de atunci a demis Consiliul de Administratie.S-a mers cu consilii de administratie provizorii si nu s-au putut lua decizii importante aproape un an de zile. Zilele trecute membrii CA-ului au castigat procesul intentat TAROM si acum trebuie sa primeasca circa 270 de mii de euro si sa fie si repusi in functie.Dl ministru va prezenta intreaga situatie intr-o conferinta de presa.

Situatia imigrantilor: dl prim-ministru, Victor Ponta, a prezentat cateva elemente legate de discutia cu cei doi prim-ministri din Bulgaria si din Serbia privind situatia imigrantilor.Sunt tari din Europa care au luat sau urmeaza sa ia unele masuri si cred ca statul roman prin institutiile sale, Presedintie, Guvern, servicii specializate, Ministerul de Interne si celelalte institutii, ar trebui sa aiba o analiza foarte serioasa si sa fie o comunicare foarte eficienta si foarte clara.

Cazul politistului Bogdan Gigina. Nu trebuie sa politizam cazul politistului Bogdan Gigina.
Este o tragedie, PSD nu are ce sa caute in acest subiect, nu va avea niciun fel de abordare politica. Institutiile respective trebuiau sa aiba o pozitie foarte rapida. In ceea ce priveste coalitia de guvernare, ne intereseaza ca in continuare guvernarea sa fie stabila si exercitiul guvernamental sa se desfasoare cu eficienta.